Saturday , December 3 2022

Incendiu in Colectiv: Sute de romani, moldoveni si italieni, miting de solidaritate la Roma

miting roma

Peste 250 de romani, moldoveni si italieni participa, duminica dupa-amiaza, la un miting de solidaritate cu victimele tragediei din clubul Colectiv, in fata Ambasadei Romaniei la Roma.
Oamenii au sosit in fata ambasadei in cadrul unei mobilizari organizate de redactorul-sef al publicatiei romanesti “Actualitatea magazin”, Alina Harja, scrie Emigrantul.it.
Dupa ce au intonate imnul national “Desteapta-te romane”, participantii la miting au scandat lozinci precum “Noua nu ne pasa, vrem cu toti-acasa!”, “Coruptia ucide!” si “De la Tisa pan-la Nistru/Un guvern si-un prim-ministru!”.
De asemenea, oamenii au fluturat drapelul Romaniei, iar pe usa ambasadei au fost lipite fotografiile celor care au murit in urma incendiului din Colectiv. Cei prezenti la eveniment au aprins si cateva lumanari in memoria victimelor.
Manifestatii de solidaritate au avut loc in multe orase ale lumii zilele acestea, in semn de sustinere fata de victimele tragediei din Colectiv si a familiilor celor decedati.
Si in tara au avut loc marsuri de solidaritate, dar si ample proteste, in urma carora Victor Ponta si-a dat demisia din functia de premier, fiind acum necesara formarea unui nou guvern.
Bilantul tragediei din clubul Colectiv a ajuns duminica la 44 de morti, dupa ce alte trei victime au pierdut lupta cu ranile grave, doua la Spitalul Floreasca din Bucuresti si una la Spitalul de Arsi.
Sambata au mai murit inca noua persoane, dintre care doua dupa ce au aterizat in Rotterdam, Olanda. Peste 100 de raniti mai sunt internati inca in Capitala, aproximativ 40 fiind in stare critica sau grava. Altii au fost transportati in strainatate pentru tratament.
ziare.com

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …