Friday , December 8 2023

Vatican: Papa Francisc, operat de urgență la Roma

Papa Francisc a fost internat, miercuri, la spitalul Gemelli din Roma, unde va fi supus unei operații abdominale, a anunțat Vaticanul într-un comunicat, potrivit Reuters. Exista riscul unei ocluzii intenstinale din cauza unei hernii mai vechi. Vaticanul a precizat că echipa sa medicală a decis în ultimele zile că este necesară o intervenție chirurgicală și că este de așteptat să rămână internat în spital câteva zile pentru a se recupera.

Noua intervenție chirurgicală are loc la doi ani după ce i s-au îndepărtat 33 de centimetri din colon din cauza unei inflamații și a îngustarii intestinului gros. Vaticanul a spus că Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi supus anesteziei generale și va fi spitalizat timp de câteva zile.

Papa Francisc a apărut la audiența generală săptămânală miercuri, la o zi după ce a mers la spital pentru un control. Vaticanul nu a oferit detalii despre testele medicale la care Papa a fost supus marți la spitalul Gemelli din Roma.

În vârstă de 86 de ani, Suveranul Pontif a apărut totuși într-o formă bună, la audiența sa din Piața Sf. Petru, salutând credincioșii din papamobil. El a avut și două întâlniri miercuri dimineață, a precizat Vaticanul.

Vezi si

Biden avertizează Congresul: “Putin nu se va opri, dacă va ataca NATO, SUA vor trebui să intervină”

Președintele Joe Biden a pledat miercuri în fața republicanilor pentru o nouă infuzie de ajutor …