Wednesday , April 7 2021

Inalta Curte a tras la sorti noile completuri. Dragnea, judecat de 5 femei

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a organizat, joi, o sedinta publica pentru o noua tragere la sorti a completurilor de cinci judecatori.

Dupa repartizarea aleatorie a dosarelor, procesul lui Liviu Dragnea in cazul angajarilor fictive de la Directia Copilului Teleorman a picat la completul 2 penal, format din 5 doamne judecator – Luciana Mera, Simona Encean, Alexandra Iuliana Rus, Lucia Rog, Aida Popa.
Aceste completuri sunt valabile doar pana la sfasitul anului si doar pentru cazurile urgente, arestari, recuzari etc. Avand in vedere ca vechiul complet a stabilit deja urmatorul termen pentru 14 ianuarie, in 2019 se va proceda la o noua tragere la sorti a completurilor si o noua repartizare aleatorie de dosare, asa ca liderul PSD probabil nu va fi judecat de cele 5 doamne judecator.
Pe de alta parte, surse din magistratura sustin ca in ianuarie s-a dat un termen administrativ si este posibil ca noul complet de 5 extras azi sa dea un nou termen in procesul lui Dragnea pana la sfarsitul anului.
Sursele citate ne-au explicat ca, daca se administreaza probe in acest dosar anul acesta, ramane acest complet sa judece apelul lui Dragnea la condamnarea de 3 ani si jumatate in dosarul angajarilor fictive.
Celelalte dosare celebre de la ICCJ au picat la repartizarea aleatorie astfel:
Toni Grebla – completul 3 Penal
Victor Ponta – completul 1 Penal
Victor Hrebenciuc – completul 1 Penal
Elena Udrea (contestatie in anulare la condamnarea definitiva) – completul 3 Penal
Alina Bica (contestatie in anulare la condamnarea definitiva) – completul 2 Penal
Calin Popescu Tariceanu – completul 3 Penal.
ziare.com

Vezi si

Marea Britanie recomandă vaccinarea cu AstraZeneca doar a persoanelor peste 30 de ani

Persoanele cu vârsta sub 30 de ani din Marea Britanie vor putea opta să se …