Thursday , May 13 2021

Iarna nu sta prea mult: Prognoza meteo pe doua saptamani

toamna

Vremea va fi deosebit de rece in primele zile ale acestei saptamani. De joi, insa, temperaturile incep sa creasca, astfel ca vom avea maxime chiar si de 20 de grade.
De saptamana viitoare se raceste iar, dar maximele vor fi apropiate celor normale pentru aceasta perioada a anului, se arata in prognoza meteo pe doua saptamani, transmisa de Administratia Nationala de Meteorologie.
BANAT
Inceputul acestei saptamani aduce o vreme mult mai rece decat ar fi normal pentru aceasta perioada din an, cu maxime de 12…14 grade si minime de 6…9 grade. De joi vremea se mai incalzeste putin si se vor inregistra 17…20 de grade ziua si 9…11 grade noaptea. De saptamana viitoare se raceste iar, dar valorile vor fi in general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decada de octombrie.
CRISANA
Primele zile vor fi caracterizate de o vreme mult mai rece decat ar fi normal pentru aceasta perioada din an, cu maxime de 10…12 grade si minime de 5…6 grade. De joi temperaturile incep sa creasca, urmand a se inregistra valori medii de 16…19 grade ziua si 8…11 grade noaptea. Din pacate, saptamana viitoare se face din nou frig.
TRANSILVANIA
Vremea va fi deosebit de rece la inceputul acestei saptamani, astfel ca maximele vor fi de 6…10 grade, iar minimele de 2…5 grade. De miercuri se incalzeste, mai ales in vestul regiunii. Se vor inregistra 14…17 grade ziua si 6…9 grade noaptea.
Insa saptamana viitoare este estimata o noua scadere de temperatura, dar valorile vor fi in general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decada din octombrie. Probabilitatea pentru precipitatii locale va fi mai mare la inceputul intervalului.
MARAMURES
In prima jumatate a acestei saptamani vremea va fi mult mai rece decat ar fi normal la aceasta data, cu maxime de 8…10 grade ziua si 4…5 grade noaptea. In perioada 14 – 18 octombrie vremea se va incalzi semnificativ, urmand a se inregistra valori maxime de 15…18 grade si minime de 7…9 grade. De saptamana viitoare se face iar frig.
MOLDOVA
In primele zile vremea va fi deosebit de rece, cu maxime de 4…10 grade si minime de 1…4 grade. In perioada 15 – 20 octombrie vremea se va incalzi, in special in sudul regiunii si in dealurile subcarpatice, urmand a se inregistra valori medii de 12…15 grade ziua si 4…8 grade noapea. Apoi este estimata o scadere usoara de temperatura, dar valorile vor fi in general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decada de octombrie.
DOBROGEA
La inceputul acestei saptamani, vremea va fi mult mai rece decat ar fi normal in aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime de 9…13 grade si minime de 5…8 grade. De joi vremea se va incalzi apreciabil, urmand a se inregistra valori medii de 16…19 grade ziua si 8…12 grade noaptea. Aceste temperaturi se vor mentine, cu mici variatii, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza.
MUNTENIA
In primele zile ale acestei saptamani vremea va fi deosebit de rece, cu maxime de 8…12 grade si minime de 4…8 grade. In perioada 15 – 21 octombrie vremea se va incalzi, urmand a se inregistra valori medii de 15…18 grade ziua si 6…10 grade noaptea.
Apoi este estimata o scadere usoara de temperatura, dar valorile vor fi in general apropiate de cele specifice pentru final de octombrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata la inceputul intervalului si din nou dupa data de 20 octombrie.
OLTENIA
Intervalul va debuta cu o vreme mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an. Maximele vor fi in medie de 9…13 grade, iar minimele se vor situa in jurul unei medii de 6…7 grade.
De joi temperaturile vor fi in crestere, astfel ca vor fi valori medii diurne de 15…18 grade si nocturne de 8…11 grade. In cea de a doua saptamana, vremea se va raci treptat. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata dupa data de 17 octombrie.
LA MUNTE
In primele zile vremea va fi foarte rece, cu maxime de 3…7 grade si minime negative. Dupa data de 15 octombrie, vremea se va incalzi pana la valori medii de 6…10 grade ziua si 2…6 grade noaptea. O scadere de temperatura este estimata pentru cea de a doua saptamana a intervalului de prognoza.
Se vor semnala precipitatii mixte la inceputul intervalului, apoi probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata dupa data de 18 octombrie.

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Premierul Florin Cîțu a numit un nou șef al Poliției Române

Noul șef al Poliției Române este chestorul Benone-Marian Matei, numirea fiind făcută, joi, de premierul …