Friday , December 2 2022

Guvernul sesizează organele de urmărire penală pentru nereguli în Programul bazelor sportive

ponta-guvern

Guvernul a sesizat organele de urmărire penală pentru nereguli identificate la obţinerea de fonduri şi acordarea de către unele autorităţi locale, în perioada 2006-2012, a unor contracte derulate prin Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural.
Concluziile au rezultat din verificări efectuate de Corpul de control la administraţiile locale din oraşul Petrila şi comuna Ilia (judeţul Hunedoara), comuna Ştefan cel Mare (judeţul Călăraşi), comunele Aghireşu şi Mihai Viteazu (judeţul Cluj), comunele Corbii Mari şi Răscăieţi (judeţul Dâmboviţa), comuna Roata de Jos (judeţul Giurgiu), comuna Turţ (judeţul Satu Mare), comuna Snagov (judeţul Ilfov) şi comuna Teişani (judeţul Prahova).
Neregulile sunt prezentate după ce, săptămâna trecută, Guvernul a anunţat identificarea unor nereguli comise de foşti primari PDL la contracte finanţate din Fondul de Mediu.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat atunci că Elena Udrea semna alocarea de bani, în perioada interimatului la Ministerul Mediului.
Udrea a precizat atunci că niciuna dintre neregulile constatate în nota de informare privind Fondul de Mediu nu a avut loc între noiembrie-decembrie 2009, perioada în care a condus interimar Ministerul Mediului.
Ea a mai arătat că Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural nu a fost coordonat de Ministerul Dezvoltării, ci de prim-ministru.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …