Thursday , January 27 2022

Guvernul a stabilit 11 decembrie data alegerilor parlamentare. Dragnea ameninta ca va bloca bugetul pe 2017

Guvernul a decis in sedinta de guvern de miercuri ca alegerile parlamentare sa aiba loc pe 11 decembrie.
vot

“Au fost consultari ale premierului cu partidele. Data a fost stabilita pentru ca s-a observat ca exista o majoritate de partide care sustin aceasta data – PNL, UDMR, PMP, pe cand 4 decembrie era sustinuta doar de PSD si ALDE”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.
Data nu este agreata de presedintele PSD, Liviu Dragnea, care ameninta ca va respinge in Parlament bugetul pe 2017.
“Parlamentul nu va mai accepta de la acest Guvern bugetul pentru anul viitor. Nu mai putem accepta mosteniri. Ati avea incredere sa intram in 2017 cu bugetul facut de acesti oameni cu absorbtie 0? Cand subventiile nu sunt date? Asta este. Mai avem putin de suferit”, a spus Dragnea, suparat, la Antena 3.
Liderul PSD a mai spus ca si-ar fi dorit ca alegerile parlamentare sa fie organizate mai devreme, pe 27 noiembrie, dar ca indiferent de data formatiunea sa va castiga.
“Am fi vrut ca data sa fie mai devreme. Sunt niste consecinte. Guvernul probabil va fi facut in jurul Craciunului. Intram prea mult in luna decembrie care este mereu asteptata de romani si noi ii chemam la alegeri. Asta este decizia Guvernului.
Noi o sa castigam. Am fi vrut mai multa grija fata de romani. Poate cineva a vrut ca prezenta la vot sa fie mica. Nu ne deranjeaza data de 11 decembrie. Nu am avut aceasta abordare cu ce data ne avantajeaza pe noi. Ne-am gandit doar la oameni”, a precizat Dragnea.
O alta problema, ridicata de Dragnea, din cauza acestei date pentru alegerile parlamentare ar fi faptul ca “bugetele locale vor fi aprobate in aprilie-mai. Asta inseamna ca un trimestru din an va fi pierdut pentru comunitatile locale”.
Presedintele PSD a adaugat ca intentioneaza ca in viitor sa fie aleasa o data fixa pentru alegerile parlamentare.
Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, a declarat ca ii era indiferenta data pentru alegerile parlamentare, dar ca 11 decembrie este o varianta mai buna decat 4 decembrie, pentru ca sigur vor veni mai multi romani la urne.
Aceasta a precizat ca Dragnea se plange de aceasta data, desi in 2012 alegerile parlamentare au avut loc pe 9 decembrie.
“Nu prea avea Guvernul foarte multe variante de stabilit data. Pentru mine e egal. Data de 11 decembrie a fost data pe care am avansat-o pentru ca data alternativa era 4 cand prezenta ar fi fost mai redusa la vot. Toti liderii partidelor avem un interes: cu cat mai multa lume la vot, cu atat vom avea un Parlament mai legitim.
Pentru ca e o campanie de victimizare a PSD vreau sa va spun ca in 2012 alegerile au fost pe 9 decembrie. Asta este Constitutia. Daca o sa avem creier, o sa o modificam”, a spus Alina Gorghiu la Antena 3.

Vezi si

A doua zi la rând cu peste 30.000 de infectări cu coronavirus în România

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 ianuarie 2022, ora 10.00, în …