Wednesday , October 4 2023

Guvern, nouă ofertă pentru profesori: creștere a salariilor cu 1000 de lei brut

Guvernul va adopta joi, prin ordonanță de urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153 cu 1000 lei brut lunar, iar, în noua grilă de salarizare, etapizat, salariul debutanților se va raporta la salariul mediu brut din economie, este noua ofertă a Executivului pentru greviștii din Educație.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul Educației, Ligia Deca s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din educație, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit Executivului, în urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri.

„Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezinta pentru personalul didactic un avans din cresterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi in viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din invatamant, cresterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar. În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educatie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”, se arată în finalul comunicatului. (Mediafax)

Vezi si

PSD: Vei putea să îți cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Nu îți ia nimeni cash-ul din buzunar!

Social-democrații precizează că o persoană va putea să își cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri …