Monday , September 25 2023

Grapefruit roșu din Turcia, cu nivel ridicat de pesticide, retras din magazine

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunţă că un lot de fructe a fost retras din magazine din cauza nivelului ridicat de pesticide. Este vorba despre un lot de grapefruit roşu din Turcia care a fost scos de la vânzare din mai multe magazine din România. Motivul retragerii îl reprezintă nivelul ridicat de pesticide.

”Vă informăm, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduri de pesticide (Clorpirifos-metil) SC KAREMA FRUCT SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide CLORPIRIFOS METIL.

Denumire produs Grapefruit roșu, origine Turcia, Lot 15989.

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, în perioada 07-15.06.2022, vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazinele de unde a fost achiziționat până pe 28.06.2022, urmând să primiți contravaloarea lui”, îi avertizează pe români Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Vezi si

Șeful ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecţiei Consumatorilor e blocată în Parlament de un partid apropiat de Wizz Air 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat duminică, despre zborurile anulate că …