Wednesday , September 28 2022

Google a lansat Street View în România, in opt orase

Google a lansat, marţi, serviciul Street View, care permite utilizatorilor să vizualizeze imagini panoramice cu străzile din opt oraşe din România, aceasta fiind prima noutate anunţată de companie după deschiderea unui birou pe piaţa românească, la începutul lunii noiembrie.
Serviciul, disponibil în cadrul Google Maps, este disponibil, într-o primă fază, pentru opt oraşe, respectiv Bucureşti, Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu şi Constanţa , numărul acestora urmând să fie extins ulterior.
România este a 27-a ţară în care sunt disponibile imagini panoramice de 360 de grade prin Street View. Serviciul acoperă străzi cu o lungime totală de peste 6.000 de kilometri.
“Vrem să punem la dispoziţie companiilor uneltele potrivite pentru a se face cunoscute prin intermediul internetului. (…) În România 20% dintre companii sunt promovate on-line. Noi sperăm să creştem acest procent în viitorul apropiat la 30%”, a declarat într-o conferinţă de presă Dan Bulucea, şeful biroului local al companiei.
Google România are doi angajaţi şi estimează că la finele anului viitor va avea până la opt salariaţi, în sectoarele de vânzări şi marketing.
Prezent la conferinţă, primarul general al Bucureştiului a declarat că serviciile Google ajută la promovarea turistică a Capitalei.
“Dacă n-ar fi existat Google, cineva trebuia să-l inventeze. Deschiderea biroului ne ajută foarte mult. Sunt deschis la orice colaborare”, a afirmat Oprescu.
Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia.

Vezi si

Vremea în octombrie: temperaturile și precipitațiile vor fi în limitele normale ale perioadei

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în următoarele patru săptămâni, vremea, în România, nu va …