Tuesday , October 4 2022

Gelu Diaconu, şeful ANAF: Nu îmi dau demisia, doresc să fiu demis

diaconu1

Gelu Diaconu, şeful ANAF, refuză să-şi dea demisia, aşa cum i-a cerut ministrul Finanţelor, Anca Dragu, în urma dosarului de urmărire penală în cazul Mădălin Voicu – Nicolae Păun. Diaconu numeşte acest dosar ca fiind unul “kafkian”. Premierul Dacian Cioloş a duscutat cu Gelu Diaconu şi a promis că problema “se va clarifica” în cursul zilei de joi.
Gelu Ştefan Diaconu a emis un comunicat de presă joi dimineaţă, în care precizează că nu îşi va da demisia, aşa cum i-a cerut ministrul Finanţelor, Anca Dragu.
“În ce priveşte solicitarea doamnei ministru Dragu de a-mi prezenta demisia, precizez că nu îi voi da curs, întrucât doresc să fiu demis din funcţie, astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva să îşi asume consecinţele acestei măsuri”, a scris Gelu Diaconu în comunicatul ANAF.
Şeful ANAF respinge acuzaţia pe care i-o aduc procurorii DNA, afirmând că circularele emise de el şi vicepreşedintele ANAF aveau scopul de a regla o neclaritate din lege, care făcea ca persoane cu venituri foarte mici să fie impozitate cu sume exorbitante, trimitere la romii defavorizaţi din proiectele cu fonduri europene derulate de deputatul Nicolae Păun.
“Reamintesc opiniei publice că anomalia prevăzută în Codul Fiscal a făcut ca aplicaţia informatică să trimită decizii de impunere de sute de lei pentru venituri de 2-3 lei, întrucât CASS-ul se calcula la venitul minim şi nu la venitul efectiv, potrivit legii”, motivează Gelu Diaconu.
El numeşte dosarul DNA ca fiind unul “kafkian”.
“Menţionez că am solicitat să fiu audiat, reţinut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian”, a mai precizat şeful ANAF.
Premierul Dacian Cioloș a afirmat că problema revocării șefului ANAF, Gelu Diaconu, va fi clarificată în cursul zilei de joi.
“O să se clarifice astăzi. Am avut o discuție cu dânsul și o să se rezolve astăzi”, a spus, joi, Cioloș, la sediul Ministerului Economiei, întrebat dacă l-a revocat pe șeful ANAF.
Cioloș a adăugat că Diaconu i-a explicat motivele pentru care consideră că nu este vinovat.
“Mi-a explicat motivele pentru care dânsul consideră că nu este vinovat, dar, date fiind acuzele, a înțeles și dânsul că pentru ANAF e mai bine”, a arătat Cioloș, citat de Agerpres.
Întrebat dacă acesta își va da demisia, Cioloș a replicat: “O să rezolvăm astăzi”.
 
 

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter produs luni seară în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe Richter s-a produs luni seară, 3 octombrie, în …