GALATI: Şase seisme au avut loc, astăzi, în doar câteva ore. Oamenii au ieşit în stradă

reportersite
03 octombrie 2013, 15:16

oameni GalatiNoi cutremure s-au înregistrat astăzi, în Galaţi. Oamenii se tem de valul de seisme şi au ieşit în stradă.

Zeci de oameni din Galaţi au ieşit astăzi în stradă, speriaţi de valul de cutremure care au avut loc în ultimele zile în zonă.

Doar astăzi, în decurs de câteva ore, s-au produs alte şase noi seisme, dintre care cel mai mare a avut o magnitudine de 3,8 pe Richter.

Autoritățile dau asigurări că nu există niciun pericol. Cercetătorii vorbesc despre un fenomen deosebit și au montat aparatură în trei locuri, pentru a stabili factorii care genează astfel de cutemure. Primele rezultate vor fi anunțate peste câteva zile.

În această dimineaţă s-au înregistrat un cutremur la ora 9.27, cu magnitudinea 3,8 şi un altul la ora 6.41, cu magnitudinea 3,1, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

În cursul nopții s-au mai produs patru seisme: la ora 4.37, cu magnitudinea 3,6, la ora 4.43, cu magnitudinea 2,7, la ora 5,34 cu magnitudinea 2,8 şi la ora 5.52, cu magnitudinea 3.

Puțin înainte de meizul nopții s-au mai produs două cutremure: unul de 2,9, altul de 3 grade.

Ieri, vicepreședintele CJ Galați a declarat că exploatările petroliere sunt de vină pentru cutremurele din ultimele zile.

„Se impune monitorizarea permanentă a fenomenelor, elaborarea unor scenarii tehnice legate de cauzele fenomenelor: ultimele inundații, creșterea nivelului pânzei freatice. Suntem pregătiți dacă se întâmplă ceva, deocamdată nu s-a pus în pericol nicio viață”, a declarat premierul Victor Ponta.

„E ceva cu totul și cu totul nou. Vom pune la dispoziție toate datele pe care le avem. Trebuie să fim pregătiți pentru orice eventualitate, dar acum nu este cazul, nu trebuie să provocăm panică acolo unde nu este cazul”, a subliniat premierul.