Sunday , April 14 2024

Funeriu vrea să se ţină cursuri încă din prima zi de şcoală, pentru "recredibilizarea sistemului"

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus că vrea să se ţină cursuri încă din prima zi de şcoală, precizând că principalul mesaj pe care sistemul poate să îl dea, pentru “recredibilizarea învăţământului românesc”, este seriozitatea.
“Am cerut inspectorilor şcolari generali ca până în 9 septembrie să avem toate orarele pregătite, astfel încât încă din prima zi de şcoală să se facă şcoală, pentru că eu cred că principalul mesaj pe care sistemul şi reţeaua pot să-l dea, pentru recredibilizarea învăţământului românesc, este seriozitatea, foarte, foarte multă rigoare şi până la urmă normalitate”, a declarat Daniel Funeriu.
De asemenea, ministrul Educaţiei a afirmat că majoritatea şcolilor din România au autorizaţie sanitară de funcţionare sau sunt în curs să o obţină şi nu trebuie exagerată dimeniunea problemelor existente în acest sens.
“Sunt probleme – acest lucru trebuie spus – însă eu cred că nu trebuie nici să exagerăm. Am văzut foarte multe şcoli care sunt pregătite foarte bine, prin eforturile autorităţilor locale, să primească elevi. Ministerul va aloca peste o sută de milioane de lei în renovarea şcolilor, dar aici cred că trebuie să fim foarte atenţi, pentru că risipa din banul public, renovarea unor şcoli de-a lungul timpului, care, ca urmare a faptului că nu au avut elevi, s-au închis, aceasta este risipă. Deci în cadrul ministerului am făcut o analiză foarte atentă şi banii care au fost şi vor fi alocaţi de acum înainte vor merge exact acolo unde este nevoie de ei”, a spus ministrul.
El a arătat că s-a angajat ca peste 85 la sută din copiii României să înveţe în şcoli autorizate sau pe cale să obţină autorizaţia de funcţionare.

Vezi si

Trenuri suplimentare vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște, spre Litoral și alte zone turistice

CFR a anunțat, vineri, că suplimentează numărul trenurilor, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, …

3 comments

  1. Priviti cum tine degetul spre profesori!!!!~
    Asta meritati!!!!

  2. Asta chiar exagereaza si i se permite la nesfarsit.Vede ca ii merge cand o face pe-a duru si tot stau cu capul plecat si mai iventeaza cate ceva.

  3. un prost mai mare ca Funeriu n a avut pana acum invatamantul i-a facut cineva un test psihologic?cred ca ar fi necesar nesimtitii de guvernanti cat timp vor mai face profesorii voluntariat si vor avea salarii la fel cu taxatorii de pe autobuze?rusine si guvernantiol si profesorilor care niciodata n au stiut sa si apere drepturile