Wednesday , April 17 2024

Fostul sef CFR Mihai Necolaiciuc, eliberat din inchisoare. Decizia e definitiva

necolaiciuc

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc va fi eliberat conditionat din inchisoare, au decis vineri judecatorii de la Tribunalul Bucuresti.
Necolaiciuc avea de executat o pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare, in dosarul in care a fost condamnat pentru deturnare de fonduri.
Decia magistratilor bucuresteni este definitiva, transmit televiziunile de stiri. Instanta a decis sa il elibereze conditionat pe Necolaiciuc pentru ca a executat o treime din pedeapsa, respectiv noua luni de inchisoare.
Tribunalul Bucuresti a admis astfel contestatia lui Necolaiciuc la hotararea Judecatoriei Sectorului 5 din 5 iunie, care a respins ca neintemeiata cererea de eliberare conditionata a acestuia.
Comisia de specialitate de la Penitenciarul Rahova ceruse Judecatoriei Sectorului 5 eliberarea conditionata a fostului sef CRF, motivand ca acesta intruneste conditiile necesare.
Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv in dosarul de deturnare de fonduri in valoare de 2,7 milioane de euro in luna octombrie a anului trecut, de catre Curtea de Apel Bucuresti.
Ulterior, in iunie 2015, fostul sef CFR a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, aducand companiei de stat un prejudiciu care se ridica la peste 57 milioane de euro. Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu a fost definitiva, fiind atacata cu apel.
Pedepse contopite
Atunci, judecatorul a constatat ca infractiunile din aceasta cauza sunt concurente cu cea pentru care Mihai Necolaiciuc a fost deja condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare si a dispus contopirea pedepselor.
Necolaiciuc este acuzat ca a achizitionat ilegal anumite bunuri la preturi supraevaluate. Initial, acuzatiile au fost formulate in trei dosare separate, care apoi au fost reunite.
In primul dosar, Necolaiciuc a fost trimis in judecata la 1 februarie 2008 pentru o frauda de 18 milioane de euro comisa impreuna cu alte noua persoane, alaturi de care ar fi platit din bugetul companiei in mod ilegal bunuri si servicii care fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi nefolositoare.
In al doilea dosar, Necolaiciuc a fost trimis in judecata in iunie 2008. Procesul a avut 75 de termene si s-a derulat in jurul unei expertize intocmite de experti judiciari. In acest dosar, fostul director CFR a fost acuzat ca a utilizat subventii in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, prejudiciind compania cu 35,5 milioane de euro.
Al treilea dosar, Necolaiciuc a fost trimis in judecata in februarie 2009, sub acuzatia ca a prejudiciat compania cu alte 2,7 milioane de euro.
Conform DNA, in perioada 2002 – 2003, Mihai Necolaiciuc a semnat 23 de comenzi de achizitii de piese pentru instalatii feroviare catre firma General Comelectrica. Aceste comenzi au fost semnate prin incalcarea prevederilor legale si in lipsa oricaror documente care sa ateste necesitatea si oportunitatea achizitiei, sustin procurorii.
Dat in urmarire generala in octombrie 2006, Mihai Necolaiciuc a fost extradat din SUA in aprilie 2011.

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …

2 comments

  1. Ha,ha,ha , la cat a furat e si “normal” sa fie scapat , la fel ca si Gemanaru Gehe de la Cominco Frasin , asta a primit prin suspendare !!??!! o pedeapsa de 3 ani pt furt de 475.000 E . Halal Justitie.Grav era de furau citeva gaini de la un vecin , era pedeapsa cu executare si mult mai mare.

  2. Bai fratilor, imi convine si mie sa dau un tun de 3 milioane de euro si sa stau dupa gratii doar 2 -3 ani de zile. Sa-mi bag p..a in tara asta de cacat ca nu o sa fie niciodata bine. O sa se fure in continuare cu mare nesimtire si nu o sa fie bine deloc. Cei care fura in halul asta sau vand tara ca niste tradatori trebuie executati fara nici un pic de regret. Numai astfel vom scapa de hoti si de tradatori de tara. Este adevart cine a spus aceste cuvinte, si anume ca este frumoasa si bogata dar pacat ca-i populata.