Thursday , September 29 2022

Fostul director executiv al Volkswagen, cercetat pentru frauda

VW

Procurorii din Germania au deschis o ancheta penala cu privire la fostul director executiv al companiei producatoare auto Volkswagen.
Ancheta se concentreaza pe acuzatiile de frauda, dupa ce o agentie americana de mediu a dezvaluit ca VW si-a echipat masinile cu un software care inseala testele de emisii poluante, scrie The Telegraph.
Procurorii din Braunschweig incearca sa stabileasca cine este responsabil de inselaciune, dupa ce au primit mai multe plangeri in acest sens, inclusiv una de la compania Volkswagen insasi.
Martin Winterkorn a demisionat saptamana trecuta din functia de CEO Volkswagen si a fost inlocuit de seful de la Porsche, Matthias Mueller.
Stirea privind ancheta a survenit in conditiile in care si compania auto Audi a anuntat ca a vandut in intreaga lume 2,1 milioane de masini echipate cu software-ul mincinos ce a permis companiei-mama Volkswagen sa insele testele de poluare din SUA.
Aproximativ 1,42 de milioane de masini Audi astfel echipate se gasesc in Vestul Europei, 577.000 in Germania si aproape 13.000 in SUA, a aratat un purtator de cuvant al companiei, citat de Reuters.
Modelele afectate sunt A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 si Q5.
VW a anuntat saptamana trecuta ca in jur de 11 milioane de masini din intreaga lume sunt afectate de scandalul emisiilor diesel.
Volkswagen va veni, in urmatoarele zile, cu un plan privind modul in care vor fi reparate vehiculele diesel afectate de scandalul manipularii emisiilor.
Compania va anunta clientii si autoritatile, a precizat purtatorul de cuvant al companiei germane, Peter Thul.
Autoritatile germane au cerut Volkswagen sa explice, pana la data de 7 octombrie, modul in care intentioneaza sa respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel.

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …