Tuesday , September 27 2022

Explozie în Rusia. Fotografia presupusului atacator, publicată de presă

atacator

Presa rusă a publicat luni după-amiază o imagine cu presupusul atacator de la metrou, care ar fi abandonat o servietă plină cu explozibili într-o garnitură de metrou ce călătorea de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut, transmite Interfax, citat de Digi24.
Presupusul suspect apare îmbrăcat într-o robă neagră şi cu barbă, în vreme ce capul său este acoperit de o căciulă de aceeaşi culoare.
Anterior, un martor a declarat că un bărbat ar fi abandonat o servietă în vagonul de metrou zguduit de puternica explozie din Sankt Petesburg.
„A fost o explozie pe şine, un bărbat a lăsat o servietă în vagon, a coborât din vagon şi s-a mutat în alt vagon”, i-ar fi scris martorul unui prieten, într-un SMS.
Bilanţul oficial arată că zece persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte câteva zeci au fost rănite în explozia de la metrou.
Rusia a fost ţinta unor atacuri lansate de militanţi ceceni în trecut. Lideri rebeli ceceni au ameninţat frecvent cu noi atacuri şi puţin 38 de persoane au fost ucise în 2010, când două femei kamikaze au detonat bombe în garnituri de metrou pline, la Moscova.
Din anul 2000 până în prezent, rebelii ceceni au ucis 1.130 de persoane în atentate.

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …