Friday , September 30 2022

Emil Boc: Avem în vedere modificarea Legii administratiei locale pentru consolidarea statutului primarului

Premierul Emil Boc a declarat sâmbata, la Poiana Brasov, ca ia în calcul modificarea Legii administratiei publice locale, pentru a consolida statutul juridic al primarului si raporturile pe care edilii le au cu consiliile locale.
“Am discutat despre statutul primarului, care trebuie consolidat în România si din perspectiva raportului pe care îl are cu consiliul local, dar si din perspectiva statutului juridic, astfel încât primarul sa nu poata fi amendat de toata lumea. În practica, astazi, el este amendat de oricine, dar are puteri limitate de decizie, în foarte multe domenii. Faptul ca este actionat în judecata, în nume propriu, fara sa aiba legatura cu natura functiei, poate sa-i agraveze si sa-i puna în dificultate exercitarea mandatului. De aceea, vom avem în vedere modificarea legislatiei administratiei publice locale pentru consolidarea statutului primarului, indiferent de culoarea politica a acestuia”, a precizat Boc, dupa întrevederea avuta cu primarii de comune democrat-liberali.
Liderul democrat-liberal a sustinut ca “armata extraordinara a primarilor PDL” îsi va îndeplini mandatul si s-a declarat convins ca, în 2012, alesii locali ai partidului vor fi primii care vor câstiga batalia alegerilor.
O alta tema discutata cu primarii de comune a fost, potrivit lui Boc, absorbtia fondurilor europene, care, în opinia sa, poate ajuta la relansarea economica a României “prin faptul ca sunt bani gratis care vin de la UE”.
”Este doar de datoria noastra sa punem partea de cofinantare. (…) Fondurile europene nu au avut si nu au culoare politica. (…) PDL nu da bani europeni pentru ca sunt bani publici”, a spus presedintele PDL.
El a precizat ca PDL poate sa le ofere primarilor expertiza, pentru ca acestia sa participe într-o “competitie decenta” pentru atragerea fondurilor europene.
“Nimic nu este mai periculos pentru România decât sa politizeze absorbtia fondurilor europene”, a aratat Boc.

Vezi si

Percheziţii DNA la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în colaborare cu autorităţile din Statele Unite ale Americii, au efectuat, …