UPDATE: Elev de 17 ani, susţinător ISIS, ridicat de DIICOT la Craiova

reportersite
8/12/15 ora:10:38am

daesh

UPDATE: Primul român reţinut pentru răspândirea de materiale de propagandă jihadistă este un adolescent de 17 ani din Craiova.

Potrivit primelor informaţii, tânărul a luat legătura, pe internet, cu militanţi ai Statului Islamic. Este vorba despre un caz de “autoradicalizare”, iar oamenii legii au decis să-l reţină pe adolescentul din Craiova.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Ovidiu Marincea, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că SRI avea cunoştinţă de activitatea de autoradicalizare a tânărului din Craiova suspectat de propagandă jihadistă şi a furnizat toate informaţiile autorităţilor competente.

”Aveam cunoştinţă de activitatea de autoradicalizare a lui şi am furnizat toate informaţiile pe care le-am avut autorităţilor competente, respectiv DIICOT, care a preluat cazul. În acest moment, fiind ancheta în desfăşurare trebuie să ne abţinem de la orice comentariu, noi, SRI, dar o să dăm un comunicat oficial la un moment dat”, a spus Ovidiu Marincea.

Stirea initiala: Un tanar susţinător ISIS a fost ridicat de DIICOT şi urmează să fie dus la audieri. Băiatul are 17 ani şi este elev într-un liceu din Craiova. Tânărul este acuzat că a promovat pe Internet mai multe filmulete cu decapitări făcute de gruparea ISIS.

Un elev în vârstă de 17 ani din Craiova a fost ridicat, marţi dimineaşa, de trupele speciale şi urmează să fie audiat de DIICOT după ce a promovat pe Internet mai multe filmări cu decapitări.

Din primele informaţii, băiatul intenţiona să adere la formaţiuni teroriste din străinătate, transmit televiziunile de stiri.

Băiatul a fost filat mai multe luni.