Wednesday , December 7 2022

UPDATE: Elena Udrea a primit aviz de la deputatii juristi pentru urmarirea penala si ARESTAREA sa

udrea comisie

UPDATE: Comisia Juridică a Camerei Deputatilor a dat aviz pozitiv şi pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, în Dosarul Gala Bute.
Elena Udrea a participat, duminică, la Parlament, la şedinţa Comisiei Juridice a Camerei. Deputaţii jurişti s-au întrunit, de la ora 16.30, pentru a discuta şi da rapoarte la cererile DNA de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului. Plenul va vota luni seara solicitările procurorilor în cazul Udrea cu 20 de voturi “pentru” si unul “impotriva”.
Deputaţii jurişti au decis să dea aviz favorabil cererii de încuviinţare a urmăririi penale as Eleni Udrea în Dosarul Gala Bute.
Elena Udrea a ieşit din şedinţa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, după ce le-a precizat colegilor punctul său de vedere în cazul dosarelor în care este implicată.
“Eu cred că orice persoană asupra căruia există suspiciuni trebuie să fie cercetată, că Parlamentul nu trebuie să interfereze cu Justiţia şi să cerceteze pe oricine, indiferent dacă este parlamentar sau fost ministru. Am reiterat ca această comisie să avizeze pozitiv cererile de urmărire penală în ceea ce mă priveşte. De asemenea, le-am spus că nu cred că este întâmplător ceea ce se întâmplă, în condiţiile în care eu nu am fost măcar chemată până acum în aceste dosare să îmi spun un punct de vedere. Şi cred că este un drept pe care eu îl am. Vreau să fiu audiată, însă arestarea preventivă mi se pare excesivă şi excepţională. Aştept să se analizeze situaţia aşa cum se prezintă ea şi să se constate toate acele motive pentru care s-a dispus arestarea preventivă. Este o situaţie excepţională datorată conflictului deschis pe care îl am cu generalul Coldea”, a declarat Elena Udrea.
Comisia Juridică din Camera Deputaţilor s-a reunit pentru a da rapoarte asupra solicitărilor procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a Elenei Udrea, în dosarele GALA BUTE şi MICROSOFT.
Elena Udrea este prezentă la dezbaterile din Comisie, alături de avocaţii săi. Şedinţa are loc cu uşile închise.
 
 

Vezi si

Ciucă despre aderarea României în Schengen: Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Mergem mâine la vot

România va cere joi un vot privind aderarea la Schengen, pentru că „starea de incertitudine …