Dragnea şi Stroe ataca CNADNR-ul lui Şova: Este “veriga slaba” din sistem

reportersite
25/01/13 ora:1:00pm

Vicepremierul Liviu Dragnea a criticat vineri conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), aflată în subordinea ministrului delegat Dan Şova, afirmând că este “singura verigă slabă” din sistem şi a avertizat că este ultima dată când acceptă “bâlbâiala” reprezentanţilor acesteia, scrie Agerpres.

Criticile intervin în contextul în care CNADNR ar fi întârziat să dispună dislocarea unei autofreze în judeţul Vaslui.

“Eu vreau să vă rog, pentru că în tot acest angrenaj din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi comitetele judeţene, în ultima perioadă tot sistemul a început să funcţioneze, toate rotiţele se învârt cu viteză firească, comunicarea a început să funcţioneze, instituţiile au început să colaboreze, avem o singură problemă, o singură verigă slabă: CNADNR. Este ultima dată când mai acceptăm această bâlbâială din partea CNADNR”, a afirmat Liviu Dragnea la comandamentul de iarnă reunit la Palatul Victoria.

În contextul în care directorul CNADNR lipsea de la comandament, Dragnea i-a atras atenţia delegatului Companiei să vină informat la reuniune.

“Ori veniţi aici informaţi, ori nu. Domnul Mircea Pop v-a informat azi dimineaţă, spunând că ştie de problemă, pentru că ştia de la ministrul (Internelor) Radu Stroe. CNADNR are toate contractele (de deszăpezire) pe drumurile naţionale. Nu mai avem probleme cu consiliile judeţene, începem să avem probleme cu Compania Naţională. Ştiţi foarte bine că, spre deosebire de CJ, unde contractele s-au făcut în aşa fel încât firmele care au câştigat licitaţia decid când intră şi nu mai au timp morţi până să primească ordinul de acţiune, la dumneavoastră Compania nu poate să mute, să scoată o maşină din bază până când nu primeşte ordinul de la funcţionarii dumneavoastră. Vă rog să remediaţi imediat această disfuncţionalitate”, le-a cerut vicepremierul Liviu Dragnea reprezentanţilor CNADNR.

Şi ministrul de Interne a criticat CNADNR. Radu Stroe a fost nemulțumit de faptul că reprezentanţii companiei nu au luat legătura cu autoritățile din Vaslui pentru a le trimite o freză, prefectul de aici cerând de o săptămână acest lucru fără a primi vreun răspuns.

”Pe de altă parte, CNADR, de dimineaţă s-a discutat asta, cine este de la CNADR aici? S-a discutat la Vaslui – de o săptămână există cerere din partea prefectului şi nu s-a trimis o freză acolo. Am vorbit de dimineaţă cu directorul general Pop, domnule trimiteţi freza acolo! Sper că puteţi vorbi la telefon să ne comunicaţi dacă s-a întâmplat treaba asta sau dacă cei de la Vaslui au fost informaţi că va veni freza. Pentru că, de asemenea, Buzăul şi Brăila şi zona aceasta de curbură va trebui foarte bine amenjată, domnii de la CNADR, cu utilajele necesare, cu materialul antiderapant”, a mai afirmat Stroe.