Wednesday , February 1 2023

Donald Trump, inainte de intalnirea cu Putin: Rusia, Uniunea Europeana si China sunt inamicii nostri

Presedintele american Donald Trump a apreciat ca Rusia, Uniunea Europeana si China sunt, din motive diferite, “inamicii” SUA, intr-un interviu difuzat in ajunul primei sale intalniri bilaterale cu omologul sau rus Vladimir Putin la Helsinki, informeaza duminica AFP.
trump

“Cred ca avem multi inamici. Cred ca Uniunea Europeana este un inamic, cu ceea ce ne face in domeniul comertului. Bineinteles ca nu ne-am gandi la Uniunea Europeana, dar este un inamic. Rusia este un inamic in anumite aspecte.
China este un inamic economic, evident ca este un inamic. Dar asta nu vrea sa insemne ca sunt rai, asta nu vrea sa insemne nimic. Asta vrea sa insemne ca sunt concurenti”, a detaliat Trump, care a spus ca UE “este foarte dificila”.
Totodata, Trump a lansat un nou atac la adresa Germaniei, potrivit dpa.
“Am o mare problema cu Germania”, a spus el, facand referire la proiectul de gazoduct Nord Stream 2, care va aproviziona Germania cu gaze naturale rusesti.
“Se presupune ca tu lupti pentru cineva si acel cineva da miliarde de dolari catre cel de care tu il pazesti… Este multa furie la adresa faptului ca Germania plateste Rusiei miliarde de dolari”, a declarat Trump, adaugand: “Cred ca este un lucru foarte rau si pentru Germania. Ce, ridica steagul alb?”

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …