Sunday , May 22 2022

Dominique Strauss-Kahn, arestat. Cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă

Judecătorul instanţei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cauţiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, hotărând menţinerea acestuia în arest preventiv şi încarcerarea. Judecătoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI să fugă din Statele Unite, după ce acesta a fost arestat sâmbătă la aeroport.
Procurorii americani ceruseră în instanţă menţinerea în detenţie a directorului FMI şi respingerea posibilităţii eliberării pe cauţiune, în timp ce avocaţii apărării doreau eliberarea contra unei cauţiuni de un milion de dolari şi mutarea temporară la fiica sa, care locuieşte la New York.
“Există informaţii conform cărora a avut o conduită similară în cel puţin un alt caz”, a argumentat procurorul în instanţă.
Avocatul apărării a precizat că directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masă cu o persoană care poate confirma acest lucru. “S-a grăbit pentru a merge să ia masa cu o persoană care poate confirma”, a declarat avocatul Benjamin Brafman în faţa judecătoarei Melissa Jackson.
Benjamin Brafman s-a declarat “dezamăgit” de hotărârea judecătoarei de menţinere a clientului său în detenţie, afirmând că “lupta abia începe”.
“Credem în nevinovăţia domnului Strauss-Kahn. Cerem să i se recunoască prezumţia de nevinovăţie”, a spus avocatul.
Următoarea audiere în procesul intentat directorului FMI a fost fixată pe 20 mai.
În paralel, FMI a comunicat că Strauss-Kahn a plătit sâmbătă cazarea la Hotelul Sofitel din New York, mai precis 525 de dolari. “Din ceea ce ştiu, tariful camerei a fost de 525 de dolari şi a fost o călătorie privată a directorului general”, a declarat William Murray, purtătorul de cuvânt al FMI.
Dominique Strauss-Kahn a negat în instanţă faptele care i-au fost reproşate, afirmă unul dintre avocaţii acestuia.
Avocatul a precizat că directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masă cu o persoană care poate confirma acest lucru.
Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni la un tribunal din New York pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.

Vezi si

Peste 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica sâmbătă, cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, numele de Constantin sau derivate …