Friday , December 2 2022

DNA se autosesizează în cazul Severin

Procurorii anti-corupţie ar urmează să se sesizeze şi să facă verificări în cazul liderilor europarlamentarilor PSD.

Direcţia Naţională Anticorupţie se autosesizează în cazul eurodeputatului Adrian Severin, despre care presa română şi cea internaţională au consemnat eventuale fapte de corupţie în care politicianul ar fi implicat, a comunicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.
“DNA a luat la cunoştinţă despre articolele din presa română şi cea internaţională care relatează aspecte referitoare la săvârşirea unor eventuale fapte de corupţie de către Adrian Severin, astfel că instituţia urmează a se sesiza şi a face verificări”, a declarat Livia Săplăcan.
Trei deputaţi europeni şi foşti miniştri – un român, un sloven şi un austriac – s-au declarat dispuşi să îşi “vândă serviciile” pentru sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti de la cotidianul britanic The Sunday Times care s-au pretins lobbyişti, relatează AFP.
Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi să plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat.
Adrian Severin, fost vicepremir român, a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: “Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp”. La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru “servicii de consiliere”.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …