Friday , August 19 2022

Directoarea Şcolii nr. 10 din Capitală, suspendată din funcţie în urma scandalului privind cadourile

scoala 10

Contractul de detaşare a directoarei Şcolii nr. 10 din Capitală a fost suspendat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), joi, chiar în ziua când ar urma să fie cunoscute rezultatele anchetei făcute de ISMB în cazul învăţătoarei acuzate că cerea cadouri de la părinţii elevilor.
“Consiliul de Administraţie al ISMB a hotărât încetarea detaşării doamnei Camelia Fercu din funcţia de director la Şcoala Gimnazială “Maria Rosetti” începând cu data de 13 ianuarie. Există şi solicitarea acesteia cu privire la acest aspect. A aprobat un plan de măsuri cu privire la informarea, prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie în sistemul de învăţământ ce va fi prezentat şi dezbătut în şedinţă marţi cu toţi directorii unităţilor de învăţământ din Capitală”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Constantin Trăistaru, într-o conferinţă de presă susţinută joi.
Acesta a precizat că referitor la învăţătoarea Dana Blându, implicată în acest scandal, se aşteaptă hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii angajatoare. Inspectorul general a precizat că directoarea Camelia Fercu va prezida şedinţa CA de vineri, mandatul ei la conducerea şcolii urmând să se încheie luni, 13 ianuarie.
Decizia ISMB vine la o zi după ce ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declara, în contextul anchetei de la Şcoala 10, că fondul clasei poate exista doar ca iniţiativă a părinţilor şi este ilegal dacă este gestionat de şcoală, prin învăţătoare, profesori sau director.
Ministrul Educaţiei a adăugat că fondul clasei cerut şi gestionat de reprezentanţi ai şcolii poate avea chiar şi încadrare penală.
Dosarul deschis pe numele învăţătoarei de la Şcoala nr. 10 acuzată că cerea cadouri de la părinţii elevilor a fost trimis, miercuri, de procurori la Secţia 6 Poliţie, pentru continuarea cercetărilor, anchetatorii urmând să stabilească lista persoanelor care vor fi citate pentru audieri.
Anchetatorii care fac cercetări în acest caz pentru primire de foloase necuvenite urmează să stabilească, împreună cu procurorul de caz, lista persoanelor care vor fi citate pentru audieri.
De asemenea, vor fi stabilitate şi alte detalii referitoare la anchetă, între care şi o descindere la sediul Şcolii nr. 10, de unde urmează să fie ridicate mai multe documente, au precizat sursele citate.
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) urma să finalizeze cel mai târziu joi raportul privind situaţia de la Şcoala nr. 10, unde un părinte a reclamat-o pe învăţătoarea Dana Blându pentru că cerea bani pentru cadourile ce urmau să fie oferite de sărbători conducerii unităţii şi altor angajaţi.
În presă a apărut o înregistrare video în care învăţătoarea Dana Blându discuta cu părinţii despre sumele de bani ce trebuie date pentru cadouri şi în care le făcea acestora reproşuri privind faptul că nu se aliniazuă standardelor unei şcoli “de fiţe”.
Femeia care a înregistrat-o pe învăţătoare a declarat ulterior, într-un interviu, că are cunoştinţă că la Şcoala nr. 10 există clase unde părinţii fac cadou cadrelor didactice diamante, poşete de lux sau chiar le achită ratele la leasing pentru maşini.

Vezi si

Rusia ar putea pregăti o provocare la centrala de la Zaporojie. Ocupanții ruși și-au luat brusc o zi liberă

Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în …