Sunday , December 4 2022

Deputatul Virgil Pop, ridicat de Poliţie din Hotelul Bucureşti

Poliţiştii s-au dus, marţi, la Hotelul Bucureşti Radisson Blu unde este cazat deputatul Virgil Pop, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, oamenii legii punând în aplicare mandatul de executare emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Deputatul Virgil Pop, fost consilier judeţean de Cluj, este primul parlamentar condamnat la închisoare cu executare în timp ce îşi exercită fucţia publică. Deputatul PNL Virgil Pop a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX că sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) de condamnare a sa la cinci ani de închisoare cu executare este “dură şi nedreaptă” şi că se va întoarce marţi acasă şi va aştepta Poliţia. “Sentinţa ICCJ o consider dură, nelegală şi nedreaptă. Eu sunt la Bucureşti, am asistat la şedinţa instanţei, iar marţi mă întorc acasă, la Turda, şi aştept Poliţia, Nu cunosc procedura în cazul arestării mele. Voi vedea”, a spus Pop.
Parlamentarii sunt cazaţi la Hotelul Radisson Blu din Capitală, astfel că poliţiştii au mers marţi în acest loc pentru a-l ridica pe deputatul Virgil Pop, autosuspendat din PNL. Luni, completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins recursul parlamentarului, astfel că deputatul PNL Virgil Pop, fost consilier judeţean de Cluj, are de executat cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, fals şi spălare de bani în legătură directă cu fapta de corupţie.
Astfel, completul de cinci judecători a menţinut decizia dispusă la fond în acest caz.
Deputatul PNL Virgil Pop, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit vinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi a fost condamnat prima dată, în 16 decembrie 2011, la cinci ani de închisoare cu executarea pedepsei. Virgil Pop a fost trimis în judecată în decembrie 2008, iniţial dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj. Ulterior, el a cerut instanţei Tribunalului Cluj declinarea competenţei de judecată la instanţa supremă, din cauza calităţii de deputat, întrucât în timp ce era arestar a fost ales ca deputat în colegiul 8 Turda.
Potrivit DNA, în perioada decembrie 2007- februarie 2008, în calitatea pe care o avea de consilier judeţean, Pop a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei şi 30.000 de euro de la un denunţător.
Banii au fost primiţi pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj de atunci, să determine încheierea unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii administrate de denunţător.
Pentru a ascunde provenienţa sumei de 130.000 de lei, Virgil Pop a determinat-o pe Adina Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, să întocmească acte fictive privind prestări de servicii între societatea acesteia şi firma denunţătorului, iar apoi Pop a semnat personal borderoul de achiziţii fictiv, încasând prin virament bancar suma de 70.005 de lei, provenind din infracţiunea de corupţie. Pop a pretins şi obţinut cesiunea a 50 la sută din părţile sociale ale SC Skiland SRL Oradea, în schimbul sprijinului pentru aprobarea cererilor de plată a primei tranşe din contractul de finanţare din fonduri Sapard, invocând influenţa pe care o are asupra factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, potrivit procurorilor. (realitatea.net)

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …