Thursday , December 1 2022

Deputatul Ioan Adam a primit mandat de arestare preventiva in dosarul Retrocedarilor

ioan-adam Deputatul PSD, Ioan Adam, va fi arestat preventiv, după ce s-a emis un mandat pe numele său.
Deputatul Ioan Adam va fi arestat preventiv, după ce s-a emis un mandat pe numele sau. Acesta este cercetat in dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, in acelasi dosar cu Viorel si Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturza.
Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat cu 248 voturi “pentru” şi 63 voturi “împotrivă” cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ioan Adam. Anterior,deputaţii juristi au dat, marţi, aviz pozitiv cererii de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Potrivit Realitatea TV, decizia a fost luată cu 14 voturi “pentru”, 2 “împotrivă” şi 5 abţineri.
În același dosar, Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie, el fiind acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și cumpărare de influență, spălare a banilor, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Potrivit DNA, începând cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza și Dan Bengescu, a constituit și coordonat un grup ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărâre judecătorească a Tribunalului Covasna.
 

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …