Friday , December 2 2022

Deputaţii au aprobat cererea de arestare a Elenei Udrea

udrea comisie

Deputaţii au aprobat prima cerere de arestare a Elenei Udrea, precum şi cererile de urmărire penală în dosarul Gala Bute. Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor au fost în total ŞASE cereri – trei de arestare și trei de urmărire penală, astfel că se dau şase voturi, pentru fiecare solicitare. Votul este secret, cu bile.
UPDATE 22.00: Deputaţii au aprobat prima cerere de arestare a Elenei Udrea, cu 219 pentru si 102 impotriva.
UPDATE 21.30: A început votul pentru cererea de arestarea Elenei Udrea.
UPDATE 21.20: A doua cerere de extindere a urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a fost aprobată de către deputaţi.
Cererea DNA de încuviințare a extinderii începerii urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul “Gala Bute” pe numele Elenei Udrea a fost aprobată luni de plenul Camerei Deputaților cu 278 voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”. În sală au fost prezenți 341 de deputați. Anunțul a fost făcut în plenul Camerei de deputatul Mircea Dolha, membru al comisiei de numărare a voturilor.
Deputaţii s-au exprimat, prin vot secret cu bile, asupra solicitării nr.326/C/2015 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.
UPDATE: A început votul pentru cea de-a doua cerere de urmărire penală. Votul este secret, cu bile.
UPDATE 20.45: Prima cerere de urmărire penală a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a fost aprobată de către deputaţi.
Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea procurorilor privind începerea urmărirea penale a Elenei Udrea în dosarul “Gala Bute”, fiind înregistrate 285 de voturi “pentru” şi 49 “împotrivă”, conform unor surse parlamentare.
UPDATE 20.00: S-a început votul pentru prima cerere.
UPDATE Udrea a plecat de la Parlament, după discursul susţinut în plen, fără să aştepte votul.
 
 

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …