Thursday , February 9 2023

Dan Motreanu, vicepresedinte PNL, audiat la DNA

dan motreanu

Dan Motreanu, vicepreşedinte PNL, este audiat în cursul dimineţii de joi la DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie.
Dan Motreanu a fost chemat pentru audieri şi a venit însoţit de avocatul său, informează România TV.
Dan Motreanu, vicepreședinte al Camerei Deputaților şi prim-vicepreședinte al PNL, este urmărit penal de procurorii DNA în dosarul lui George Scutaru. Motreanu este suspectat că în calitate de deputat şi membru în funcţie de conducere într-un partid s-a folosit de influenţa pe care o avea şi de autoritatea conferită de funcţia de conducere în partid în scopul obţinerii pentru altul a unui folos necuvenit şi pentru spălare de bani. George Scutaru, fost consilier prezidenţial, este urmarit penal de DNA pentru că ar fi luat mită şi ar fi folosit banii în campania electorală.
În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că în cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.
“Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate”, se arată într-un comunicat DNA.
Procurorii mai precizează că “există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani”.
 
 

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …