Friday , June 2 2023

Cseke: M-am gândit la demisie, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă

Ministrul Sanatatii, Attila Csek
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, că s-a gândit anterior să demisioneze din funcţie în urma accidentului de la maternitatea Giuleşti, din cauza “responsabilităţii morale”, dar că nu a recurs la acest gest, în condiţiile în care acest spital nu este subordonat ministerului.
“M-am gândit (la demisie-n.r.), nu azi, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă”, a spus Cseke.
Întrebat de jurnalişti când s-a gândit să demisioneze, ministrul a răspuns “nu astăzi” (miercuri-n.r.), adăugând că demisiile ar trebui cerute în altă parte.
Cseke a explicat că maternitatea Giuleşti nu se află în subordinea sa din punct de vedere administrativ, ci în gestiunea Primăriei Generale a Capitalei, şi că ministerul şi-a respectat atribuţiile în ceea ce priveşte asigurarea dotării cu medicamente şi materiale sanitare.
“Regret că acest subiect a fost politizat, nu ar trebui să politizăm, ci să ajutăm familiile în suferinţă, cu concluziile care trebuie trase”, a spus ministrul.
El a precizat totodată că nu a discutat cu premierul Emil Boc despre subiectul demisiei şi că maternitatea Giuleşti va rămâne închisă pe întreaga perioadă de derulare a anchetei.
Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.
Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală “in rem” pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Vezi si

Deca: Dacă se continuă protestul nu vom putea evita reprogramarea examenelor sau prelungirea anului

Dacă protestul din Educație va continua, nu vor putea fi evitate consecințe precum reprogramarea examenelor …