Wednesday , May 12 2021

Comisarul european Pierre Moscovici: "Catalonia nu va fi membra a UE"

catalonia4

Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, a afirmat joi că, independentă părăsind Spania, Catalonia “nu va fi membră a Uniunii Europene”, relatează AFP.
Întrebat în cursul emisiunii “Questions d’info” LCP-franceinfo-Le Monde-AFP dacă Bruxellesul va recunoaște Catalonia după ce își va fi declarat independența, fostul ministru francez a răspuns: “Aici, lucrurile sunt destul de clare. Să ne imaginăm că va fi o independență. În acel moment, Catalonia independentă nu va fi membră a Uniunii Europene”.
“Uniunea Europeană recunoaște numai un stat membru care este Spania. Suntem însă aici pe terenul ficțiunii, pentru că în realitate independența catalană nu există”, a adăugat el.
“Să nu intrăm într-o ficțiune politică”, a ocolit Pierre Moscovici răspunsul, invitat să spună dacă, la termen, Barcelona va trebui să se înscrie în procesul de aderare la UE.
Fostul ministru socialist francez a apreciat că disputa dintre Madrid și Barcelona este o “afacere dureroasă” care trebuie “rezolvată de spanioli”.
“Nu la Bruxelles, nu la Paris, nici în altă parte nu va fi rezolvată această problemă”, a subliniat el, pledând pentru dialog și conciliere după “imaginile” violențelor de la sfârșitul săptămânii trecute “care șochează în mod legitim”.

Vezi si

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri cu prezența fizică a elevilor

Miercuri încep evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a. Probele …