COD GALBEN DE INUNDAŢII în judetul Suceava si in alte patru judeţe

reportersite
04 iunie 2015, 17:04

inundatiiInstitutul Naţional de Hidrologie a emis, joi, mai multe atenţionări COD GALBEN de inundaţii, valabile în mai multe judeţe din ţară.

COD GALBEN, 4.06.2015, ora 15:40 – 4.06.2015, ora 24:00. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe afluenţii mici ai Oltului aferenţi sectorului Sâncrăieni – Podu Olt şi din bazinul hidrografic Râul Negru, judeţele Harghita şi Covasna.

Fenomenele se pot produce cu o probabilitate mai mare pe afluentii mici ai Oltului aferenţi sectorului Micfalău – Sfântul Gheorghe.

COD GALBEN, 4.06.2015, ora 14:40 – 4.06.2015, ora 24:00. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele superioare ale Someșului Mare – amonte Nepos, Bistriței – amonte Dorna Cândreni, Moldova – amonte Prisaca Dornei, județele Bistrița Năsăud și Suceava.

Fenomenele se pot produce cu o probabilitate mai mare în bazinul superior al Someșului Mare.

COD GALBEN, 4.06.2015, ora 14:05 – 4.06.2015, ora 21:00. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul Bașeu, cu o probabilitate mai mare de realizare în bazinul superior al acestui râu aferent județului Botoșani.

Şi Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până vineri, 5 iunie. De asemenea, ANM a emis şi mai multe atenţionări cod galben de vreme severă imediată.