Sunday , June 13 2021

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon: minus 4,2 grade Celsius, în Harghita

Vremea s-a răcit în toată ţara. Temperaturile au coborât până la minus 4 grade Celsius în centrul ţării. Din cauza vântului în unele zone temperatura resimţită a scăzut până la minus 7. În zonele montane este aşteptată şi prima ninsoare.

Cea mai scăzută temperatură, minus 4,2 grade Celsius, a fost înregistrată la Staţia Meteo Joseni. La Miercurea Ciuc termometrele au indicat minus 3.9 grade Celsius, în timp ce la Topliţa au fost minus 3.6 grade Celsius.

Această scădere a temperaturilor este cauzată de o pătrundere de aer mult mai rece dinspre nord, pe un fond de cer senin.

Joi, cerul va avea înnorări în regiunile sudice, sud-estice, dar și în extremitatea nordică a teritoriului. În Dobrogea va ploua pe arii extinse, în general moderat cantitativ, iar în sudul Munteniei și al Olteniei, în Maramureș și în nordul Moldovei doar pe spații restrânse vor fi ploi slabe. În zona montană vor fi înnorări temporare, izolat va ploua, iar la peste 1900 m altitudine, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai coborâte spre -1…0 grade în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă.

Pe parcursul zilei de vineri, în nordul și nord-estul țării vremea va fi rece, vor fi înnorări, local va ploua slab, iar vântul va avea intensificări. În restul teritoriului valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât cele specifice perioadei, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi posibile ploi, iar vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări. Pe crestele montane, la peste 1800 m altitudine, pot fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 22 de grade. Noaptea, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii septembrie în majoritatea zonelor, cu minime ce se vor încadra în general între 0 și 10 grade, iar cerul va fi variabil. Cu totul izolat vor fi condiții de brumă, în special în depresiuni.

Vezi si

Ministrul Cîmpeanu: Concursul pentru funcţiile de directori de şcoli, după 13 septembrie, nu în 27 iulie

Ministerul Educaţiei va propune, luni, Comitetului pentru Dialog Social demararea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de …