Wednesday , April 17 2024

Bugetul pe 2019, avizat pozitiv în comisii. Sedinta s-a incheiat azi-noapte dupa ora 03.00

Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pentru 2019 au primit avize finale din partea comisiilor de specialitate într-o şedinţă care s-a încheiat în noaptea de marți spre miercuri, la ora 3:30. Bugetul intră, în această după-amiază, în dezbaterea plenului reunit şi poate suferi noi modificări.

A fost o ședință-maraton, marți, a comisiilor reunite de buget-finanțe, care a durat 18 ore și s-a încheiat la ora 3:30. În jurul orei 2:00 s-a alăturat comisiilor reunite și ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici. A fost totodată o ședință cu decizii surprinzătoare, transmite corespondentul Digi24. SRI era vizat de o reducere a bugetului cu 455 de milioane de lei, dar nu a fost votată modificarea în această formă. SRI rămâne cu mare parte din banii pe care Liviu Dragnea îi vedea alocați pentru sănătate. În schimb, s-a votat amendamentul prin care SRI pierde 150 de milioane de lei, bani care merg tot spre sănătate, pentru combaterea diabetului juvenil.

Și SIE urma să aibă bugetul redus cu 30 de milioane de lei, dar nu a fost votat amendamentul care prevedea această scădere, astfel că SIE rămâne cu această sumă, alocată salariilor și operațiunilor.

SPP, în schimb, a pierdut 50 de milioane de lei din buget, după votarea amendamentului care prevedea această măsură. Se întâmplă chiar în anul în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene și sunt prevăzute o serie de întâlniri foarte importante la București cu oaspeți din străinătate.

Și bugetul Autorității Electorale Permanente a fost scăzut cu 140 de milioane de lei. Este tocmai suma necesară pentru implementarea programului „O masă caldă în școli”, un amendament propus tot de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Vineri, este programat votul final asupra bugetului în plenul Camerelor reunite.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

După aceasta, cele două proiecte urmează să fie promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …