Friday , December 2 2022

Bilant dureros al violentelor din Ucraina: 28 de morti. Patru minori printre victime

ucraina2

Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la 28 de morţi şi 287 de persoane spitalizate, a anunţat joi Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de AFP.
Ministerul a precizat într-un comunicat postat pe site-ul său de Internet că patru tineri cu vârste mai mici de 18 ani şi doi cetăţeni străini figurează printre răniţii violenţelor de marţi seara din capitala ucraineană.
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunţat un “armistiţiu” cu opoziţia înainte de sosirea la Kiev, joi, a diplomaţilor europeni şi a unui oficial rus de rang înalt, transmite Mediafax.
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunţat miercuri un “armistiţiu” şi reluarea negocierilor cu opoziţia, a doua zi de la o intervenţie a poliţiei, soldată cu cel puţin 26 de morţi la Kiev, relatează AFP.
După o reuniune între preşedintele ucrainean şi trei lideri din cadrul opoziţiei, părţile au anunţat un “armistiţiu şi reluarea negocierilor pentru a opri baia de sânge şi pentru a stabiliza situaţia”, a anunţat Preşedinţia Ucrainei într-un comunicat.
 
 

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …