Friday , December 1 2023

Băsescu, Boc şi Marko discuta la Palatul Victoria

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi vicepremierul Marko Bela se află, joi, la ora transmiterii acestei ştiri, la Palatul Victoria, unde au o discuţie urmare a deciziei CC privind asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

Conform unor surse, şeful statului se află la Guvern de la ora 11.00.
Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat şi miercuri seară, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria, unde a avut cu premierul Emil Boc o discuţie de aproximativ 30 de minute, urmare a deciziei CC.
Surse guvernamentale au declarat, pentru MEDIAFAX, că, miercuri, aflat în Slovenia, şeful statului l-a sunat pe premierul Emil Boc, în timpul şedinţei de Guvern, pentru a-l întreba dacă în timpul reuniunii de la Palatul Victoria s-a luat o decizie, împreună cu reprezentanţii UDMR, privind procerdura ce trebuie urmată în cazul Legii educaţiei, după decizia Curţii Constituţionale.
“Preşedintele, fiind plecat din ţară, a dorit să se intereseze direct de la premier despre stadiul Legii educaţiei, iar şeful Guvernului l-a informat pe şeful statului că intenţionează ca săptămâna viitoare să aibă o întâlnire cu conducerea Senatului pentru a insista ca dezbaterile parlamentare pe Legea Educaţiei să nu mai fie tergiversate. Premierul va explica Senatului că Legea educaţiei trebuie adoptată rapid, astfel încât prevederile acesteia să se regăsească, sub aspect financiar, şi în proiectul bugetului pe 2011”, au arătat sursele citate.
Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.
Liderii UDMR s-au declarat profund nemulţumiţi de decizia CC şi au invocat inclusiv pozibilitatea ieşirii de la guvernare.
De altfel, vicepremierul Marko Bela are programată o conferinţă de presă, joi, la ora 14.00. De asemenea, liderul Uniunii a convocat forurile decizionale ale UDMR pentru luni.
UDMR a fost promotorul ideii de asumare a răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, proiectul conţinând o serie de prevederi favorabile învăţământului în limbile minorităţilor naţionale.

Vezi si

Astăzi, Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este sărbătorit de Biserică în ziua de …