Tuesday , July 23 2024

Băsescu: Băieţii de la MAI care făceau striptease aruncând şepcile îşi aruncă acum caracterul la TV

Preşedintele Traian Băsescu i-a anunţat pe miniştri, în şedinţa de guvern, că doreşte să le vorbească şi de situaţia de la Ministerul de Interne, remarcând că “băieţii care mai ieri făceau striptease aruncându-şi şepcile” îşi aruncă acum şi caracterul pe toate televiziunile.
“Nu voi evita nici subiectul a ceea ce se întâmplă la Ministerul de Interne, adică la băieţii care au început să facă striptease aruncându-şi şepcile. Acum îşi aruncă caracterul pe toate televiziunile. Ne aşteptăm şi la alte evoluţii”, a spus Băsescu, la începutul şedinţei de guvern.
Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului de duminică.
Luni, Dan Fătuloiu, care în urma asasinatului de duminică a mers la Piatra Neamţ, spunea că a constatat deficienţe la conducerea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, astfel că i-a propus ministrului Igaş schimbarea din funcţie a lui Aurelian Şoric.
Acesta preciza că ar putea fi demise şi alte persoane cu funcţii de conducere din IPJ Neamţ, dar şi din alte judeţe ale ţării.
Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă , că eventuala sa eliberare din funcţie nu are nicio legătură cu cazul de la Piatra Neamţ, ci face parte dintr-un proiect al MAI de restructurare a şefilor din poliţie.
Corpul de control al ministrului Internelor merge, miercuri, în Piatra Neamţ pentru a face o anchetă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, în contextul scandalului izbucnit după asasinatul de duminică şi după recomandarea lui Dan Fătuloiu de a-l demite pe şeful IPJ, Aurelian Şoric.
Ulterior, Dan Fătuloiu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor şi Internelor, a declarat marţi, pentru “Gândul”, că i-a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, demiterea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.
Gheorghiţă Mararu (32 ani) şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stăteau la masă, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul din aceştia fiind împreună cu prietena sa. La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis “Falău”, care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit.

Vezi si

Prognoza meteo până pe 4 august, pe regiuni. Temperaturi ridicate și furtuni

Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni (22 iulie – 4 august), cu perioade …