Thursday , July 25 2024

Băsescu a promulgat Legea "micii reforme" în justiţie

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, luni, legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, cunoscută ca legea “micii reforme” în justiţie.
El a făcut anunţul într-o declaraţie de presă, la Cotroceni, trecând în revistă principalele prevederi ale Legii.
Preşedintele a spus că Legea este la fel de importantă în această etapă ca şi Codurile juridice.
Şeful statului a spus că noua lege este de natură să răspundă exigenţelor românilor ca procesele să se judece mai repede şi mai bine.
Traian Băsescu a spus că prin acest act normativ s-a extins numărul structurilor şi persoanelor care pot face recurs în interesul legii. El a enumerat, la acest capitol, Avocatul Poporului şi Colegiul de coordonare al ICCJ.
Băsescu: Din respect pentru români, procedura parlamentară trebuie modificată
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că procedura de adoptare a legilor în Parlament trebuie modificată pentru că nu mai poate continua “dictatura” preşedinţilor celor două Camere, care semnează legi trimise la promulgare deşi ştiu în ce condiţii au fost adoptate.
Băsescu: Mă voi pronunţa cu celeritate pe legile privind TVA la alimente şi pensiile mici
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici, menţionând că se va pronunţa cu celeritate şi că se poate miza, din partea sa, pe o poziţie în acord cu interesul naţional şi nu pe una populistă.
El a ţinut să precizeze, răspunzând unei întrebări, că nu a primit la Cotroceni reglementările legate de TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici.
Băsescu: Am primit raportul MAI despre 24 septembrie, am observaţii despre responsabilităţi
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a primit, în circa şapte zile de la solicitare, raportul de la MAI privind evenimentele din 24 septembrie, menţionnd că este un raport “profesionist”, însă are observaţii pe care doreşte să le discute cu cei din conducerea ministerului.
El a spus că are observaţii, în legătură cu raportul, în ceea ce priveşte asumarea responsabilităţilor pentru încălcarea legii şi legat de “ceea ce este de făcut pentru ca Ministerul de Interne să nu mai fie afectat de cancerul politcului care decide cine şi unde să fie numit inspector şef sau adjunct de inspector şef”.
Băsescu a spus că nu a avut timp să aibă această discuţie, menţionând că speră ca aceasta să aibă loc până la sfârşitul lunii.

Vezi si

Trei bucureșteni, acuzați de DIICOT de furt de criptomonede în valoare de 120 de milioane de dolari

Procurorii DIICOT au pus sub urmărire penală trei persoane, acuzate că au transferat ilegal 1.650.000 …