Saturday , December 2 2023

Barack Obama denunta, in discursul la ONU, actiunile Rusiei in Siria si Ucraina

obama

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a criticat actiunile ilegale ale unor mari puteri precum Rusia, in discursul rostit luni in Adunarea Generala a ONU, informeaza ABC News.
“Exista state puternice care vor sa se impuna asupra tarilor mai slabe”, a declarat Obama de la tribuna ONU, referindu-se probabil la actiunile Rusiei in Ucraina si pentru sustinerea regimului din Siria, condus de presedintele Bashar al-Assad.
“Pe baza acestui principiu, vedem cum unele mari puteri se afirma in moduri care intra in contradictie cu legislatia internationala”, a adaugat Obama.
“Ni se spune ca astfel de actiuni sunt necesare pentru contracararea haosului, ca acesta este singurul mod de combatere a terorismului. Conform acestei logici, ar trebui sa oferim sustinere unor dictatori precum Bashar al-Assad”, a spus Obama.
Presedintele Statelor Unite a facut aceste declaratii inaintea discursului pe care urmeaza sa il rosteasca la ONU omologul sau rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri se vor intalni luni seara, la New York.

Vezi si

Iohannis: 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că în România mai sunt multe lucruri de făcut, …