Monday , April 15 2024

Avocatul care-l acuza pe Basescu, asociat intr-o firma cu Rosca-Stanescu

Dan Chitic
Avocatul Dan Chitic, care a susţinut că a fost lovit de preşedintele Traian Băsescu în urma unui schimb de replici la Neptun şi pe care Preşedinţia l-a admis, apare ca fiind asociat într-o firmă cu Sorin Roşca Stănescu, însă neagă o relaţie apropiată cu acesta.
Contactat de MEDIAFAX, avocatul Dan Chitic a confirmat faptul că, “în urmă cu mai bine de cinci ani”, a avut două sau trei întâlniri cu Sorin Roşca Stănescu – adversar declarat al preşedintelui Băsescu – în contextul înfiinţării unei firme în care urma să fie asociaţi.
“Era vorba despre o firmă care să administreze un centru cultural, un proiect cultural european. A fost ideea tatălui meu şi a domnului Roşca-Stănescu, iar tatăl meu a considerat de cuviinţă să-mi dea jumătate din acţiunile sale în această firmă”, a declarat avocatul Chitic, care a precizat că tatăl său şi Roşca-Stănescu se cunoşteau “de 20 de ani”, frecventând cercuri comune.
“Lumea scriitorilor, a dramaturgilor şi a jurnaliştilor nu este una mare, este evident că se cunoşteau; se cunoşteau de 20 de ani”, a povestit Chitic despre relaţia dintre tatăl său, în prezent decedat, şi fostul jurnalist Roşca Stănescu.
Avocatul a declarat ferm că acelea au fost singurele întâlniri avute cu Sorin Roşca Stănescu, declarând că este imposibil ca, în aceste condiţii, să se considere “amic, apropiat sau prieten” cu acesta.
Potrivit lui Chitic, proiectul pe care firma urma să-l administreze “a picat”, după ce tatăl său s-a îmbolnăvit, astfel că firma nu a avut “nicio secundă de activitate”.
Firma în care Chitic şi Roşca Stănescu apar ca fiind asociaţi se numeşte Art Eurocontact SRL. Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), societatea, înfiinţată în 2004, se află în dizolvare judiciară, după ce nu a depus niciodată vreun bilanţ.
Firma are ca obiect de activitate “consultanţa pentru afaceri şi management”, iar asociaţii ei sunt Dan Chitic şi Paul Chitic, cu câte 5 procente, şi Sorin Roşca Stănescu, cu o participaţie de 90 la sută.
Dan Chitic a mai spus că, după presupusa altercaţie cu şeful statului, nu a vorbit “în niciun caz” cu Sorin Roşca Stănescu. Chitic a spus din nou că relatarea incidentului a ajuns în presă după ce povestea sa, spusă imediat după ce a revenit în Vila Scriitorilor din plimbarea în timpul căreia s-a întâlnit cu Băsescu, a fost ascultată de doi jurnalişti care se aflau la masă: Marina Constantinescu şi Marius Ghica.
“Nu am nicio legătură cu domnul Stănescu, nu am nicio legătură cu domnul Patriciu şi cu nimeni dintre persoanele publice care ar avea ceva de împărţit cu şeful statului. Nu mi-am dorit publicitate, nu eu am chemat presa pentru a relata incidentul, nu am nimic de câştigat din treaba asta şi tot ce vreau acum este ca ea să ia sfârşit”, a mai spus Chitic, precizând că încă nu a luat o decizie în privinţa depunerii unei plângeri împotriva şefului statului.
Luni, avocatul Chitic, despre care Administraţia Prezidenţială afirma că i-a adresat injurii şefului statului în noaptea de vineri spre sâmbătă la Neptun, declara pentru MEDIAFAX că a fost lovit de preşedinte, care i-ar fi dat “un dos de palmă”, şi susţinea că nu exclude varianta de a depune o plângere împotriva lui Băsescu.
Avocatul Dan Chitic a povestit pentru MEDIAFAX cum, în noaptea de vineri spre sâmbătă, puţin după ora 12.00, a ieşit împreună cu soţia din Vila Scriitorilor din Neptun pentru o scurtă plimbare, fără a avea, el sau soţia, telefonul mobil sau vreun aparat de fotografiat cu ei.

Vezi si

Aproape 10.000 de copii români aveau, la sfârșitul anului 2023, ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate …

One comment

  1. nu inteleg cum poti sa te lauzi ca l-ai injurat pe presedinte. Nu are si presedintele aceasi autoritate ca politia? Pentru injuratul unor politisti ajung la bulau. Bonusul e ca nici nu are vreo dovada sau martor. Miroase a stricat toata asta.