Saturday , July 20 2024

Asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei este neconstituţională

Asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei este neconstituţională, a decis CCR. Curtea  a decis, miercuri, că există un conflict de constituţionalitate între Parlament şi Guvern, ca urmare a deciziei Guvernului de asumare a răspunderii pe Legea Educaţiei.
Curtea Constituţională a României a redeschis miercuri dezbaterile, cu citarea părţilor, în privinţa sesizării făcute de preşedintele Senatului privind existenţa unui conflict constituţional între Parlament şi Guvern pe Legea Educaţiei, pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe 28 octombrie.
Curtea Constituţională a României (CCR) a luat în discuţie şi în urmă cu o săptămână sesizarea preşedintelui Senatului, însă, după mai multe ore de deliberări, judecătorii au decis să redeschidă miercuri dezbaterile.
Pe de altă parte, pe 28 octombrie, la o zi după ce moţiunea de cenzură a picat la votul în plenul Parlamentului, Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului pe Legea Educaţiei, în ciuda cererii partidelor de opoziţie, de amânare a asumării până la o decizie a Curţii Constituţionale.
Ca urmare a asumării răspunderii, PSD şi PNL au depus o nouă moţiune de cenzură împotriva Executivului, intitulată “Legea educaţiei naţionale, o lege anti-educaţie şi anti-românească”.

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …

One comment

  1. De ce se mai fac angajari in invatamant daca numarul copiilor,elevilor este in scadere ?Cine da socoteala ?