Monday , December 4 2023

Aplicarea legii salarizării, amânată pentru 2012

N salariile tuturor bugetarilor vor creşte cu 15%, iar salariul minim va fi de 670 de lei

Intrarea în vigoare a legii salarizării a fost amânată pentru 2012.
Legea salarizării unice nu va intra în vigoare anul viitor, informează Realitatea TV. Potrivit sursei citate, documentul ar urma să intre în vigoare abia peste doi ani, în 2012. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc discută în aceste momente la Guvern.
Premierul Emil Boc a declarat miercuri, la finalul întâlnirii cu parlamentarii coaliţiei, că le-a prezentat acestora variantele de lucru la Legea salarizării unitare, urmând ca propunerile primite să fie luate în discuţie în Guvern, însă nu a dat detalii cu privire la acestea, informează NewsIn.
“Astăzi am prezentat colegilor variantele la care lucrăm la Legea salarizării unitare. Am cules informaţii, recomandări, propuneri pe care parlamentarii coaliţiei le-au făcut. Le vom avea în vedere în dezbaterile din Guvern, urmând ca după finalizarea imediat în Guvern să ne consultăm cu partenerii externi, astfel încât în graficul pe care l-am anunţat Legea salarizării unitare să fie pe masa Parlamentului”, a spus Boc, adăugând că Legea va fi discutată şi cu reprezentanţii FMI şi Comisia Europeană.
Solicitat să prezinte o parte a acestor variante, premierul a spus că ele sunt încă în analiză şi a evitat să le comenteze. “Sunt variante de lucru asupra cărora lucrăm în continuare. Am cules observaţiile şi propunerile parlamentarilor, le vom integra în Guvern, ne consultăm cu partenerii sociali şi externi pe care îi avem, după care veţi avea la începutul săptămânii viitoare legea finală”, a subliniat premierul.
Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor creşte cu 15%, iar salariul minim va fi de 670 de lei, le-a spus premierul Boc parlamentarilor coaliţiei, potrivit unor surse parlamentare.
Coaliţia de guvernare a discutat în ultima săptămână mai multe variante privind salariile bugetarilor şi salariul minim, parametri în jurul cărora se construiesc şi celelalte elemente ale bugetului. (realitatea.net)

Vezi si

Sondaj INSCOP: AUR, la 0,6% de PNL. PSD trece de 30%, iar partidul lui Șoșoacă ar intra în parlament

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, AUR – 19,5%, iar partidul Dianei …

One comment

  1. Amanati domnilor guvernanti ca si noi amanam plata corecta a impozitelor . Sa vedem cine crapa primul .