Saturday , October 1 2022

Amplă investigaţie în Italia, după moartea unui român aflat 50 de zile în greva foamei

Autorităţile italiene au demarat o amplă investigaţie în cazul deţinutului român care a murit pentru că se afla în greva foamei de 50 de zile, scrie ziarul La Repubblica, în ediţia electronică.

Românul Cristian Virgil P., în vârstă de 38 de ani, fusese condamnat pentru daune la adresa patrimoniului, dar susţinuse de la început că era nevinovat. În urmă cu 50 de zile, românul iniţiase greva foamei şi nu a mai dorit să se atingă de mâncare până nu i se va face dreptate.
Procuratura din Lecce a iniţiat o anchetă în legătură cu cazul românului care a decedat din cauza grevei foamei, iar medicii legişti urmează să spună care a fost cauza exactă a decesului.
Procurorul Carmen Ruggiero, care se ocupă de acest caz, a dispus confiscarea documentaţiei privind îngrijirile medicale primite de român în penitenciar şi la spital.
“În urmă cu câteva zile, scosese acul perfuziei care îi fusese administrată pentru a fi cât de cât alimentat”, afirmă un oficial medical din Lecce, Sandro Rima.
“Mâncarea o refuza categoric, cerea să vorbească cu procurorii. Spunea mereu ca trebuie să fie eliberat”, precizează Rima.
Cazul a declanşat polemici în Italia, unde sistemul judiciar este criticat frecvent pentru erorile comise şi unde sistemul penitenciar are deficienţe importante.
Un alt român, Claudiu Crulic, a decedat în ianuarie 2008, după ce a făcut greva foamei într-un penitenciar din Polonia.

Vezi si

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara ”Butonul Roşu”, care poate salva vieţi

Compania Naţională Poşta Română devine, începând de sâmbătă, partener în dezvoltarea, la nivel naţional, al …