Tuesday , January 31 2023

Americanii aduc in Romania tancuri si armament. Tara noastra si-a dat acordul

armament SUA

SUA vor pre-pozitiona tancuri, artilerie si alte echipamente militare in estul si centrul Europei, inclusiv in Romania, a anuntat marti secretarul american al Apararii.
Ash Carter, aflat intr-o vizita la Tallinn, in Estonia, a incercat astfel sa dea asigurari aliatilor NATO, tulburati de interventia ruseasca in Ucraina, scrie Reuters.
Carter a afirmat ca Tarile balticele – Estonia, Lituania, Letonia -, Bulgaria, Romania si Polonia au fost de acord sa gazduiasca elemente ale acestor echipamente. O parte din echipamente vor fi mutate in Germania.
Echipamentele americane includ 250 de tancuri, vehicule de lupta Bradley si tunuri howitzer.
Cantitatea de echipamente stocata in fiecare tara va fi suficienta pentru o companie sau un batalion – 150 sau 750 de soldati. Mare parte a echipamentelor se afla deja in Europa.
Dupa ce Rusia a anexat penisnula ucraineana Crimeea, anul trecut, liderii NATO au fost de acord sa accelereze exercitiile si rotatia de forte in estul Europei si sa depoziteze in aceasta regiune echipamente, pentru a fi folosite in caz de urgenta.
SUA nu au dezvaluit oficial unde anume va fi depozitat echipamentul in Europa, insa Rusia a reactionat oricum furibund inainte de deplasarea lui Carter in Europa, saptamana aceasta.
Un oficial din Apararea rusa a aratat ca stationarea de tancuri si armament greu in statele NATO de la granita cu Rusia este cel mai agresiv act al americanilor de la sfarsitul Razboiului Rece incoace. Presedintele Vladimir Putin a anuntat ca Rusia va mai adauga inca 40 de rachete intercontinentale balistice arsenalului sau nuclear anul acesta. Carter insa a condamnat “retorica” nucleara a Rusiei.

Vezi si

Cazierul judiciar va fi disponibil online de la 1 februarie

Începând de miercuri, 1 februarie, cazierul judiciar va fi disponibil online, prin accesarea aplicaţiei ghiseul.ro …