Friday , April 9 2021

Ambasada SUA îl contrazice pe Mircea Geoană pe tema schimbării guvernului

geoana

Mircea Geoană este corectat de Statele Unite. După ce a declarat, în emisiunea “Jurnalul de seară” de la Digi24, că subsecretarul de stat Victoria Nuland ar fi de acord cu proiectul său de schimbare a guvernului Ponta, ambasada SUA vine cu clarificări. Oficialul american nu şi-a exprimat preferinţa în legătură cu cine deţine puterea politică în România, precizează comunicatul oficial al Statelor Unite.
Mircea Geoană susţine că a vorbit cu Victoria Nuland despre planurile sale de schimbare a guvernului condus de Victor Ponta şi de formare a unei noi majorităţi, cu un PSD reformat. Planuri pentru care, spunea fostul lider social democrat, ar beneficia de susţinerea secretarului de stat american.
Mircea Geoană, fost lider al PSD: A zis ‘OK’, e problema voastră, sunteți un stat democratic, cu o singură rugăminte, să nu aveţi o criză politică prelungită. Ceea ce este corect şi atunci, dacă va fi să fie, şi eu cred că va fi să fie, e o chestiune chirurgicală, o moţiune de cenzură, altă majoritate, un nou guvern, un program de guvernare autentic.
Afirmaţiile lui Mircea Geoană au fost însă contrazise de Statele Unite, de îndată ce au apărut în presă.
„Adjunctul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, nu a făcut niciun fel de comentariu referitor la preferinţa pentru o anumită conducere politică în România. Aceasta este o chestiune care priveşte exclusiv poporul român.”, a transmis Ambasada Statelor Unite la Bucureşti printr-un comunicat.
Declaraţiile lui Mircea Geoană au venit în contextul în care acesta plănuieşte să pună bazele unui nou Partid Social-Democrat, împreună cu Marian Vanghelie. Ambii au fost excluşi din PSD după ce au criticat, în termeni duri, eşecul lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.
digi24.ro

Vezi si

Cursurile se vor relua după vacanță pe baza acelorași scenarii

Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, însă depinde …