Thursday , December 7 2023

Accident teribil la Iaşi: Un mort şi trei răniţi grav după ce un tramvai a invartit in aer cinci masini

Se pare că tramvaiul a rămas fără frâne şi a deraiat.  O persoană a murit şi trei au ajuns la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi cu răni grave. Accidentul a avut loc într-o zonă intens circulată, la coborarea din Copou spre Fundatie. Autorităţile verifică acum dacă tramvaiul a rămas fără frâne sau dacă vatmanul a încercat să forţeze semaforul.
Un tramvai a deraiat într-o zonă centrală din Iaşi. Pasagerii aflaţi în tramvai şi autoturismele lovite au povestit îngroziţi ce au trăit în momentul acidentului. Ei au spus că tramvaiul avea cel puţin 60 de kilometri la oră.
În urma impactului, un bărbat, angajat al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, a murit. În maşină cu acesta era o colegă de serviciu, asistentă medicală la penitenciar, care a ajuns la spital în stare gravă. Alte şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
“Două persone au fost descarcerate. Ştim că o persoană a decedat, dar aştept ca medicul care e pe ambulanţă să îmi confirme”, a declarat Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD Iaşi.
Din primele informaţii, se pare că tramvaiul a avut probleme la sistemul de frânare. În accident au fost implicate un tramvai, un autobuz şi cinci autoturisme. “Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului. Avem un decedat şi trei victime care au fost transportate la spital”, a declarat Silvia Spirodon, purtător de cuvânt ISU Iaşi.
“Se pare că un tramvai nu a putut să opreasca la coloana de maşini care era oprită la semafor. O persoană dintr-o maşină a decedat”, a declarat Virginia Pralea, purtător de cuvânt Poliţia Iaşi.
Viceprimarul din Iaşi, Romeo Olteanu, a lansat două ipoteze care ar fi putut duce la producerea accidentului. “Ori nu a funcţionat sistemul de frânare, ori vatmanul a încercat să forteze trecerea de la semafor. Tramvaiul fusese primit din Eleveţia, iar ultima revizie fusese făcută pe 9 martie 2011”, a completat viceprimarul din Iaşi.
Problemele la tramvaiele din Iaşi au fost semnalate de-a lungul timpului. De exemplu, numai într-o singură zi, cinci tramvaie au fost implicate în accidente rutiere, la unul dintre ele fiind implicat acelaşi vatman.

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …