Friday , December 2 2022

42 de grade: Cea mai caniculara zi a anului

Marţi atingem vârful valulului de caldură care ne afectează de câteva zile. Vor fi temperaturi de până la 42 de grade Celsius, iar meteorologii au emis COD PORTOCALIU pentru Oltenia, Muntenia şi Moldova. Restul ţării se află sub avertizare COD GALBEN de caniculă.
Marţi, arșița își spune cuvântul în Câmpia România, unde vor fi 42 de grade Celsius. În toată țara, de altfel se înregistrează cele mai înalte valori de până acum. Doar în nord, nord-est și la munte ar putea fi o idee mai răcoare pentru că vântul va suflă mai tare. Izolat vor fi și averse și descărcări electrice.
Bucureștenii trebuie să reziste la cele mai mari temperaturi din acest an. Aerul nord-african și cerul fără niciun nor vor aduce până la 41-42 grade în termometre.
Prognoza meteorologică pe lunile august şi septembrie se anunţă sumbră pentru agricultură. Precipitaţiile vor fi în continuare foarte reduse, iar temperaturile vor fi peste media specifică aceste perioade în România.
Zonele cele mai afectate sunt cele mai importante regiuni agricole ale ţării, cele de est şi de sud. Seceta accentuată de până acum se va transforma în secetă severă. Astfel în luna august, masele de aer tropical din sudul continentului şi chiar din Africa de Nord vor ajunge pe teritoriul ţării noastre.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …