Saturday , November 26 2022

17 bolnavi de Ebola au fugit dintr-un centru de izolare din Liberia, dupa ce cladirea a fost atacata si jefuita

liberia

Stare de alertă în Liberia. 17 bolnavi de Ebola au evadat dintr-un centru de izolare, după ce clădirea a fost atacată şi jefuită, noaptea trecută. Reprezentanţii clinicii spun ca mai multi bărbaţi înarmaţi au spart uşile şi au furat tot ce le-a fost la indemana. Speriaţi, pacienţii au fugit din spital.
Liberia este unul dintre cele mai afectate state de epidemia de Ebola, care face ravagii în vestul Africii. Aproximativ 400 de liberieni şi-au pierdut viaţa de la începutul anului.
“Ei au spart uşile şi au jefuit imobilul. Toţi pacienţii au fugit”, a afirmat Rebecca Wesseh, martoră la incidentul survenit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Afirmaţiile sale au fost confirmate de locuitori ai capitalei liberiene şi de către secretarul general al angajaţilor din domeniul sănătăţii din Liberia, George Williams.
Un număr de 29 de persoane erau internate în acest centru, unde urmau un tratament preliminar înaintea transportării lor într-un spital. “Dintre cei 29 de bolnavi cu Ebola, 17 au fugit (în timpul atacului). Nouă au murit acum patru zile şi alţi trei au fost luaţi cu forţa ieri (sâmbătă) de către părinţii lor” şi duşi spre o destinaţie necunoscută, a precizat George Williams.
Atacatorii, în majoritate tineri, înarmaţi cu bâte, au intrat cu forţa în clădirea unui liceu de la periferia Monroviei, care adăpostea centrul anti-Ebola, a indicat Rebecca Wesseh. Ea a precizat că atacatorii au strigat cuvinte ostile la adresa preşedintei Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, susţinând că ‘nu există niciun fel de Ebola’ în ţară.
Atât persoanele contaminate, cât şi personalul medical au încercat să se salveze prin fugă, în urma acestui atac.
În cinci luni, epidemia de febra hemoragică provocată de virusul Ebola – cea mai gravă de la apariţia ei în 1976 – s-a soldat cu 1.145 morţi, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS): 413 în Liberia, 380 în Guineea, 348 în Sierra Leone şi patru în Nigeria.
 
 
 

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …