Parlamentarii negociaza telefonic voturile chiar in timpul dezbaterii motiunii

27/04/12 ora:12:32pm

Reprezentanţi ai PSD şi PDL au negociat, vineri, chiar în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, pentru atragerea de voturi prin apelarea telefonică a unor parlamentari care se aflau în sala de plen şi ascultau textul moţiunii şi discursul premierului Ungureanu.

De pe culoarele Parlamentului sau din bufetul de lângă sala de plen, parlamentarii PSD Ilie Sârbu şi Constantin Niţă au încercat să mai obţină voturi pentru moţiune, în timp ce textul acesteia era prezentat în plen, şi i-au sunat pe parlamentari ai puterii aflaţi în sala de plen.

Ilie Sârbu i-a spus lui Constantin Niţă că unii dintre cei apelaţi nu răspund pentru că nu aud, fiind gălăgie în sală. De cei doi s-a apropiat şi deputatul PSD Carmen Moldovan, care i-a întrebat ce fac.

“Sforării, ce să facem”, a răspuns Sârbu.

Constantin Niţă a spus unor apropiaţi, în urma acestor telefoane, că USL a obţinut 4 voturi în plus peste cele necesare adoptării moţiunii.

Reprezentanţi ai puterii au fost observaţi şi ei în timp ce încercau să obţină voturi din tabăra adversă în timp ce în sala de plen se discuta textul moţiunii.

Un parlamentar PDL, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a spus că opoziţia, de fapt, are două voturi în minus.

“Se va negocia la sânge fiecare vot, chiar şi până la introducerea ultimei bile în urnă”, a spus parlamentarul PDL.