Sunday , April 28 2024

Victor Piţurcă: Jocul era pregătit pentru un scor în favoarea Olandei, dar în a doua repriză

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a declarat, marţi seară, după înfrângerea din meciul cu Olanda, scor 1-4, că pregătise jocul pentru un rezultat în favoarea oaspeţilor în repriza a doua, dar nu se aştepta ca “tricolorii” să fie conduşi încă de la pauză.

“Jocul era pregătit pentru un scor în favoarea Olandei, dar în a doua repriză. Am reuşit să revenim la un gol, dar faza din ultimul minut al primei reprize a fost decisivă. Am pierdut de o manieră categorică, însă este păcat că am avut multe ocazii din acţiune, lucru pe care echipa Olandei nu a reuşit să-l aibe. A înscris trei goluri din faze fixe şi unul pe contraatac. În toate meciurile din ultimul timp am atacat. Nu putem spune că Olanda pe fază ofensivă ne-a făcut şah-mat. La fazele de poartă stă mult mai bine. Am avut momente bune de joc, iar adversarul nu ne-a băgat în propriul careu. Nu mă aşteptam la acest scor, este nedrept. Am pierdut o bătălie, iar şansele la câştigarea grupei s-au diminuat. Probabil că pentru locul doi ne vom bate cu vecina noastră Ungaria”, a spus Piţurcă.

Tehnicianul român consideră că meciul cu Olanda a venit mult prea repede după cel de la Istanbul cu Turcia.  “Luăm goluri din faze fixe. În toate meciurile, adversarii noştri şi-au creat multe ocazii din astfel de faze. Sunt multe cauze care duc la asta. Valoarea jucătorilor împotriva cărora evoluăm, gereşelile inerente pe care le facem şi atenţia la marcaj. Dacă am pierdut acum, am putea spune că nu a fost o idee bună să folosesc acelaşi «11» ca la Istanbul, dar era greu să schimbi o echipă care a jucat aproape perfect. Am avut un meci foarte greu la Istanbul, iar partida cu Olanda a venit prea repede. S-a mai întâmplat ca la al doilea joc fotbaliştii să nu reacţioneze ca în primul meci. Aşa s-a întâmplat şi la prima dublă din preliminarii” .

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …