Friday , April 26 2024

Universitatea Craiova triumfa in Cupa Romaniei dupa 25 de ani

CSU Craiova a cucerit Cupa Romaniei la fotbal, dupa o finala cu divizionara secunda AFC Hermannstadt, scor 2-0, meci disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, a 80-a finala a Cupei mai exact.

craiova

Golurile au fost marcate de Luis Gustavo in minutul 30, respectiv Mitrita in minutul 58, ultimul dupa o pasa venita de la Baluta.

A fost un meci inceput foarte bine de sibieni, care au facut pressing, au avut ocaziile inceputului de meci si au creat impresia ca pot face surpriza pe o Arena Nationala aproape arhiplina, unde am vazut dupa multe vreme o atmosfera deosebita.

Craiova a avut cu greu ocazii, si-a revenit destul de greu din pumni, cum am spune la box, dar a marcat prima si asta a fost esential in economia finalei. Golul lui Gustavo dupa prima jumatate de ora a fost superb, sut la coltul lung de la marginea careului, fara sperante pentru Cabuz.

Hermannstadt a inceput foarte bine si dupa pauza, a avut prima ocazie de gol, dar s-a trezit apoi din nou ca primeste un gol, de data asta foarte simplu, din cativa metri, marca Mitrita, dupa o pasa venita de la Baluta.

Craiova si-a respectat statutul de favorita in acest meci, bifand primul trofeu dupa 25 de ani, in 1993 oamenii lui Sandoi, Craioveanu si Vasc cucerind tot Cupa Romaniei, dupa o finala cu Dacia Braila, scor 2-1 atunci.

Oltenii vor merge in turul 3 preliminar al Europa League, in timp ce sibienii vor juca in sezonul viitor in Liga 1.

ziare.com

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …