Wednesday , May 1 2024

Universitatea are un nou antrenor

N `ncep=nd de luni, Leonard Bibirig va colabora, pe banca tehnic\ a echipei locale de handbal, cu nem]eanul Stelian Bursuc n “deocamdat\ nu pot s\ m\ implic `n totalitate la Universitatea, `ncerc doar s\ pun um\rul la `ndeplinirea obiectivului”, a anun]at noul antrenor al “studen]ilor”, care coordoneaz\ `n acest moment [i forma]iile de juniori de la LPS Piatra Neam]

Echipa local\ de handbal CS Universitatea va avea, `ncep=nd de s\pt=m=na viitoare, un nou antrenor `n persoana lui Stelian Bursuc (foto). Surprinz\torul anun] a fost f\cut de managerul grup\rii sucevene Petru Ghervan, imediat dup\ ultima `nfr=ngere suferit\ de c\tre “studen]i”, 26-27 pe terenul celor de la {tiin]a Bac\u.
Petru Ghervan a precizat c\ Stelian Bursuc va fi instalat pe banca tehnic\ a “alb-alba[trilor” din postura de partener al actualui antrenor Leonard Bibirig, cei doi urm=nd s\ colaboreze `n preg\tirea echipei cel pu]in p=n\ `n var\. “~n urma discu]iilor pe care le-am avut cu cei din conducerea clubului [i cu juc\torii am stabilit c\ este nevoie s\ aducem anumite amelior\ri la nivelul b\ncii tehnice. Suntem practic singura echip\ din Liga Na]ional\ care are un singur antrenor, care pe deasupra este [i t=n\r. Din acest motiv am f\cut `nc\ din luna februarie o lista cu patru antrenori care ar fi fost capabili s\ vin\ s\ `mbun\ta]easc\ sau s\ sprijine activitatea la nivelul preg\tirii tehnice a juc\torilor no[tri”, a spus Petru Ghervan.

N Ghervan: “Echipa trebuie luat\ din mers [i vom vedea ce atribu]iuni va avea fiecare”

Managerul “studen]ilor” a men]ionat ca nou tehnician se va al\tura lui Leonard Bibirig `ncep=nd cu antrenamentul de luni, conducerea clubului urm=nd s\ stabileasc\ `n urm\toarele zile ce rol va avea fiecare `n preg\tirea echipei. “~n urma discu]iilor pe care le-am purtat miercuri sear\, a r\mas ca Stelian Bursuc s\ vin\ `ncep=nd de luni la antrenamente. Echipa trebuie luat\ din mers [i `mpreun\ cu Leonard Bibirig vom vedea ce atribu]iuni va avea fiecare. Leonard Bibirig [i-a manifestat disponibilitatea s\ cedeze locul oric=nd ar fi nevoie, `ns\ important este s\ avem stabilitate [i sa nu provoc\m perturb\ri bru[te, care s\ aduc\ mai mult r\u dec=t bine”, a ad\ugat Petru Ghervan.

N Bursuc: “Ar fi `ns\ deosebit pentru mine s\ antrenez la Suceava”

Mut\rile de pe banca tehnic\ a grup\rii sucevene au fost confirmate [i de Stelian Bursuc, care a men]ionat `ns\ c\ deocamdat\ nu se va putea implica `n totalitate la Universitatea, `ntruc=t `n acest moment se afl\ angrenat din postura de antrenor la LPS Piatra Neam] `n fazele superioare ale Campionatelor Na]ionale de Juniori. “~n principiu a r\mas ca de luni s\ fiu prezent la antrenamentele Universit\]ii, dar urmeaz\ ca la sf=r[itul acestei s\pt\m=ni s\ m\ `nt=lnesc cu domnul Leonard Bibirig. Eu sunt `n competi]ii cu echipele de la LPS Piatra Neamt [i trebuie s\ g\sim `mpreun\ o posibilitate de a ajuta echipa din Suceava p=n\ `n var\. Deocamdata nu pot s\ m\ implic `n totalitate la Universitatea, `ncerc doar s\ pun [i eu umarul la `ndeplinirea obiectivului. Vom clarifica aceste lucruri `n urma discu]iilor pe care le voi purta cu domnul Bibirig. Ar fi `ns\ deosebit pentru mine s\ antrenez la Suceava, av=nd `n vedere c\ acolo mi-am `ncheiat cariera de juc\tor”, a m\rturisit Stelian Bursuc.

N Bibirig: “Aceasta colaborare este `n beneficiul tuturor [i sper ca `mpreun\ s\ `ndeplinim obiectivul echipei”

La r=ndul s\u, antrenorul Leonard Bibirig nu s-a aratat deranjat de implantul f\cut de conducere pe banca tehnic\ a echipei, preciz=nd c\ este `nc=ntat de colaborarea cu Stelian Bursuc. “Este o chestiune mai veche pe care am pus-o de acord cu conducerea clubului [i m\ bucur\ foarte mult venirea domnului Bursuc. Aceasta colaborare este `n beneficiul tuturor [i sper ca `mpreun\ s\ `ndeplinim obiectivul pe care `l avem. R\m=ne ca la sf=r[itul acestei s\pt\m=ni s\ ne `nt=lnim la Piatra Neam] pentru a ne pune de acord cu anumite aspecte legate de desf\[urarea antrenamentelor”, a anun]at Leonard Bibirig.
~n v=rst\ de 49 de ani, Stelian Bursuc s-a specializat `n ultima perioada pe sectorul juvenil, reu[ind ca `n ultimii opt ani s\ c=[tige cinci titluri na]ionale cu juniorii de la LPS Piatra Neam]. Printre juc\torii crescu]i de tehnicianul nem]ean se num\r\ fra]ii Sabin [i Marius Ignat, Florin Dospinescu, dar [i fiul s\u, actualul centru al Universit\]ii, Cristian Bursuc. La nivel de seniori, Stelian Bursuc a condus din postura de principal forma]ia LPS Piatra Neam], iar apoi a colaborat cu Aihan Omer pe banca tehnic\ a celor de la Fibrex S\vine[ti [i cu Gabriel Armanu la {tiin]a Bac\u.
Cuno[tiin]e vechi `nc\ de pe vremea c=nd ap\rau `mpreun\ culorile fostei campioane Fibrex S\vine[ti, Stelian Bursuc [i Leonard Bibirig mai au un punct comun: ambii s-au retras din activitatea de handbalist la Suceava, primul `n 1998, iar cel de al doilea `n 2010.
Primul meci oficial pe care Universitatea `l va disputa cu tandemul Bibirig – Bursuc pe banca tehnic\ este programat pe 9 aprilie, atunci c=nd gruparea sucevean\ va primi vizita celor de la Dinamo Bra[ov. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …